Izabran disciplinski tužilac i članovi disciplinskog vijeća - Vijesti.me
STANKOVIĆ PREDSJEDAVAO SJEDNICOM

Izabran disciplinski tužilac i članovi disciplinskog vijeća

Članove disciplinskog vijeća i njihove zamjenike imenuje Tužilački savjet na predlog predsjednika Tužilačkog savjeta

suđenje, sudnica
suđenje, sudnica (Foto: Shutterstock)

 Zamjenica Višeg državnog tužioca u Podgorici Ljubinka Bašović izabrana je, na sjednici Tužilačkog savjeta, za disciplinskog tužioca.

Kako je saopšteno iz Tužilačkog savjeta, na sjednici, kojoj je predsjedavao Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, za zamjenika disciplinskog tužioca izabran je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu, Vojislav Grujić.

Prema Zakonu o državnom tužilaštvu Tužilački savjet, na predlog sjednice Vrhovnog državnog tužilaštva, na dvije godine bira disciplinskog tužioca i njegovog zamjenika, iz reda državnih tužilaca sa najmanje deset godina radnog iskustva kao državni tužilac.

„Za predsjednika disciplinskog vijeća imenovan je Veselin Racković, iz reda uglednih pravnika, dok su članovi disciplinskog vijeća Ljiljana Lakić i Katarina Kljajević, iz reda državnih tužilaca. Za njihove zamjenike imenovani su Hakija Lješnjanin, iz reda uglednih pravnika, kao i Dražen Burić i Nada Bugarin, iz reda državnih tužilaca“, kaže se u saopštenju.

Disciplinsko vijeće čine tri člana Tužilačkog savjeta i to dva člana iz reda državnih tužilaca i jedan član iz reda uglednih pravnika, koji je predsjednik disciplinskog vijeća.

Članove disciplinskog vijeća i njihove zamjenike imenuje Tužilački savjet na predlog predsjednika Tužilačkog savjeta.