Izabrano rukovodstvo Foruma žena SDP Ulcinj

144 pregleda 4 komentar(a)
Merita Subašić-Šabanović, Foto: SDP
Merita Subašić-Šabanović, Foto: SDP
Ažurirano: 11.10.2014. 19:25h

Profesorica klavira Merita Subašić-Šabanović izabrana je na današnjoj Izbornoj skupštini Lokalnog odbora Foruma žena SDP Ulcinj za predsjednicu, u četvorogodišnjem mandatnom periodu. Za potpredsjednicu je izabrana Dijana Čaušević ekonomistkinja, a za sekretarku Marijana Slavković, dipl. pravnica.

Izbornoj skupštini održanoj u Ulcinju, prisustvovale su predstavnice Centralnog odbora Foruma žena SDP, predsjednica Mirel Radić Ljubisavljević i potpredsjednica Vesna Tomanović, kao i predsjednice Lokalnih odbora Foruma žena Bara i Cetinja: Nada Marstijepović i Milena Tomanović. Izbornu skupstinu Foruma žena pozdravio je Selim Rasulbegović, predsjednik OO SDP Ulcinj.

Mirel Radić Ljubisavljević kazala je da je "SDP partija koja u svom Programu i Statutu pridaje važno mjesto učešću žena i promovisanju njihove uloge u društvu".

"Na članicama Foruma žena je odgovornost i obaveza da se svojim aktivizmom i stručnim kvalitetama izbore za realizaciju statutarne i zakonske norme od minimum 30% učešća žena u organima Partije, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti", kazala je ona.

Učešće žena u političkim procesima je, prema njenim riječima, "vrlo važan segment u njihovoj emancipaciji i rodna ravnopravnost nije samo žensko pitanje".

"Ona danas, više nego ikada, zahtjeva zajednički angažman i muškaraca i žena i njihovo partnerstvo jer su prava žena integralni i nedjeljivi dio ljudskih prava, a solidarnost, pravednost i jednaka zastupljenost muškaraca i žena neophodan preduslov za ostvarenje moderne demokratije, rekla je Radić-Ljubisavljević.

Predsjednik OO SDP Ulcinj Selim Rasulbegović podržao je rad Forumu žena ističući da se OO SDP Ulcinj uvijek zalagao za postizanje principa ravnopravnosti što se pokazalo i prethodnim godinama ravnopravnim participiranjem žena i muškaraca u organima partije, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

"Žene i njihov rad samo obogaćuju partiju i doprinose razvoju ideje socijaldemokratije", rekao je on.

Na skupštini je predstavljen program aktivnosti Foruma žena SDP Ulcinj i najavljen nastavak realizacije više projekta iz oblasti rodne ravnopravnosti.

Forum žena SDP Ulcinj, zajedno sa Centralnim odborom.Forumom žena SDP CG zalagaće se u svom budućem radu da načelo ravnopravnosti polova bude sprovedno u praksi, ali i preduzimati mjere i akcije za ukidanje svih oblika diskriminacije i nejednakog postupanja prema ženama, usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlene žene, ekonomskom osnaživanju žene, promovisanju i valorizaciji ženskog preduzetništva.

Bonus video: