Izborno zakonodavstvo primijeniti u punom kapacitetu

Štajnaker i Bečić su razmijenili mišljenje o turističkoj ponudi Crne Gore, razvoju malog i srednjeg biznisa, kao i izazovima na polju zaštite životne sredine koji čekaju Crnu Goru u procesu pregovaranja sa EU
15 komentar(a)
Aleksa Bečić, Gudrun Elizabet Štajnaker, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Gudrun Elizabet Štajnaker, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 24.06.2015. 11:13h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa ambasadorkom Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker, a tokom razgovora razmijenili su mišljenje o političkoj situaciji u Crnoj Gori, rezultatima na polju ekonomije i vladavine prava, problemima u vezi sa implementacijom izbornog zakondavstva, kao i aktuelnim spoljnopolitičkim prioritetima.

"Bečić je u razgovoru sa Ambasadorkom posebno istakao nepostojanje konkretnih rezultata na polju vladavine prava, težak ekonomsko-socijalni momenat u kome se nalaze građani Crne Gore, ukazujući na pogubne rezultate privatizacije, visok nivo javnog duga i nezaposlenost. Posebno je potencirao neimplementaciju izbornog zakonodavstva i nepostojanje demokratskih uslova za slobodne i fer izbore u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Ambasadorka Štajnaker je, kako se dodaje, pozitivnim za demokratiju i budućnost Crne Gore ocijenila procese koji su se desili na političkoj sceni i pozdravila aktivnost koja je primjetna u radu DemokratskeCrne Gore.

"Ambasadroka Štajnaker je saopštila da Evropska komisija pomno prati proces implementacije izbornog zakonodavstva, ističući da se izborno zakonodavstvo mora primijeniti u punom kapacitetu, jer bez fer i demokratskih izbornih uslova nema napretka i nema sigurnog evropskog puta".

Štajnaker i Bečić su razmijenili mišljenje o turističkoj ponudi Crne Gore, razvoju malog i srednjeg biznisa, kao i izazovima na polju zaštite životne sredine koji čekaju Crnu Goru u procesu pregovaranja sa EU.

"Obostrano je istaknuta puna spremnost za saradnju između Ambasade Savezne Republike Njemačke i Demokratske Crne Gore koja će se vrlo brzo nastaviti konkretnim aktivnostima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: