Izet Bralić novi šef poslaničkog kluba SDP-a

Borislav Banović će biti predložen za ambasadora u Londonu narednog mjeseca
105 pregleda 30 komentar(a)
Izet Bralić (Novina)
Izet Bralić (Novina)
Ažurirano: 21.09.2015. 05:17h

Poslanik SDP-a i predsjednik odbora te partije u Rožajama Izet Bralić najvjerovatnije je novi šef Poslaničkog kluba, jer sadašnji Borislav Banović napušta parlament.

Procedura predlaganja Banovića za ambasadora Crne Gore u Londonu je u toku, i njeno okončanje očekuje se u oktobru, saznaju “Vijesti”. Kako iz poslaničkih klupa ne bi odmah ušao u diplomatski kor, ovaj dugogodišnji, ugledni funkcioner SDP-a, napustiće Skupštinu ranije.

Banović je poslanik od 2001, i član Odbora za bezbjednost i za spoljnu politiku.

Vrh SDP još nije konačno prelomio ko će naslijediti Banovićevo mjesto, a prema posljednjim informacijama to će najvjerovatno biti Bralić. On je predsjednik OO SDP Rožaje od 1997. i uživa povjerenja lidera partije Ranka Krivokapića.

Kao njegov “konkurent” pominje se Džavid Šabović, predsjednik Zakonodavnog odbora. Međutim, on je često odsutan iz Skupštine, pa to predstavlja smetnju.

Ko god da zauzme to mjesto, poslanica Draginja Vuksanović imaće važnu poziciju u klubu SDP-a jer je preuzela ključne ekonomske i pravne teme, koje su na dnevnom redu parlamenta. Iako je i ona u kombinaciji za šefovsko mjesto, kolege smatraju da nije u redu preskočiti one sa dužim partijskim stažom.

U vrhu SDP-a je još jedan Bralić, Ramo Bralić, generalni sekretar partije koji nije blizak rođak Izetu Braliću pa to neće biti smetnja za partijske kombinatorike.

U klubu SDP-a je i Rifat Rastoder, predsjednik odbora za politički sistem i bivši potpredsjednik Skupštine. Međutim, on, prema saznanjima “Vijesti”, nije zainteresovan za preuzimanje te dužnosti.

Izet Bralić je član Odbora za ljudska prava, Odbora za zdravstvo i Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije.

Bonus video: