Jagma za mjesto u Savjetu ASK-a

Na novi konkurs prijavilo se 19 kandidata, a uslove ispunjava 13, rekla je sekretarka Odbora
1290 pregleda 1 komentar(a)
Čelnici Odbora za antikorupciju i Peković, Foto: Boris Pejović
Čelnici Odbora za antikorupciju i Peković, Foto: Boris Pejović

Na ponovljeni konkurs za izbor članova Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) prijavilo se 19 kandidata, od kojih 13 ispunjava tražene uslove.

Sadašnjim članovima mandat je istekao 27. juna, a novi nijesu izabrani jer je konkurs ponovljen.

Za mjesto u Savjetu ASK-a su se, prema informacijama “Vijesti”, prijavili aktuelna predsjednica Goranka Vučinić i članovi tog tijela Bojan Obrenović, Gavrilo Čabarkapa i Ristan Stjepović.

Kandidovali su se, između ostalih, i doskorašnja članica tog tijela Vanja Ćalović Marković (MANS), direktor Evropskog pokreta Momčilo Radulović, predsjednik UO CeMI Zlatko Vujović.

Sekretarka Odbora za antikorupciju Vesna Peković potvrdila je da je rok istekao 5. jula, ali da su sačekali nekoliko dana da vide da li će poštom stići neka kandidatura. Ponude su, kako je kazala, otvorili u srijedu, a sljedeći korak je da kandidati dostave svoje viđenje budućeg rada Agencije, a potom slijedi intervju i glasanje. Novi konkurs je raspisan pod istim uslovima kao i prvi, koji je poništen.

Na prvi konkurs prijavilo se 12 kandidata, ali je sve uslove ispunio samo načelnik Odsjeka za integritet i lobiranje u ASK-u Mladen Tomović. Ostalih 11 kandidata nije imalo položen državni ispit.

Bonus video: