Janjušević: Đukanović upravlja SDP-om

Prema njegovim riječima SDP više neće moći da glumi principijelnost, samostalnost, niti da prijeti izborima ili otklonom od politike DPS
13 komentar(a)
Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.09.2014. 06:27h

Lider Socijaldemokraske partije (SDP) Ranko Krivokapić više ne upravlja svojom partijom, tvrdi predsjednik Centra za političku edukaciju Dragiša Janjušević.

On je za Blic Crna Gora rekao da se to pokazalo nakon lokalnih izbora i ojačavanja vladajuće koalicije i da je Krivokapićevu ulogu lidera SDP preuzeo predsjednik DPS Milo Đukanović.

"To je bilo jasno onda kada je Đukanović postavio ultimatum SDP da neće biti koalicija na lokalnom nivou ukoliko dvije partije ne naprave paket aranžman u svih pet opština. Đukanović je i tada znao da on ima većinu u SDP, a ne Krivokapić. Odnio je prevagu na stranačkim organima SDP, koji se politički utopio. Formulisano drugačije, SDP se opredijelio za političku eutanaziju sa funkcijama u rukama", rekao je Janjušević za Blic Crna Gora i dodao da će SDP sada biti maksimalno "disciplinovan" na državnom nivou, i u opštinama gdje su formirali vlast sa DPS.

Prema njegovim riječima SDP više neće moći da glumi principijelnost, samostalnost, niti da prijeti izborima ili otklonom od politike DPS.

Bonus video: