Janko Vučinić uzvraća premijeru: Ko god dođe, biće bolji

"Samo je deklarativno podržao naše zahtjeve a u suštini je ostao lutka u rukama organizovanog kriminala”, ocijenio je Vučinić
0 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.04.2012. 18:50h

Predsjednik Glavnog odbora Unije slobodnih sindikata (USSCG) Janko Vučinić poručio je premijeru Igoru Lukšiću da se svi dosadašnji zahtjevi organizatora protesta svode na jedan – ostavka Vlade, jer nema više povlačenja.

“Pored naših najiskrenijih poziva i podrške da izađe iz kola tajkuna i mafijaša i stane na stranu naroda, on to nije učinio. Samo je deklarativno podržao naše zahtjeve a u suštini je ostao lutka u rukama organizovanog kriminala”, ocijenio je Vučinić.

Nakon prve najave Vanje Ćalović da će organizatori protesta ubuduće tražiti smjenu Vlade, Lukšić je u subotu “Vijestima” izjavio da nema nikakav problem sa tim, ali da od organizatora protesta (MANS, USSCG i Studenstka unija) očekuje da ponude “neke konkretne programe” ako misle da su bolja politička opcija od aktuelne Vlade”.

“Ko god bi došao na njihovo mjesto, a mi smo rekli da nam to nije cilj, ne bi mogao više da uništi državu"

“Ko o čemu, premijer o političkim ambicijama organizatora protesta. Sada traži da pokažemo da smo bolji od aktuelne Vlade, traži konkretne aktivnosti i programe, gura nas na politički teren da izmjerimo snagu. Nije valjda premijer očekivao da ćemo odustati. Nema povlačenja, jer vrijeme je”, poručio je Vučinić.

On smatra da je krajnje bespotrebno dokazivati da organizatori protesta mogu biti bolji od aktuelne vlasti, “jer se od Vlade premijera pripravnika i njegovog mentora Mila Đukanovića ne može biti gori”.

“Ko god bi došao na njihovo mjesto, a mi smo rekli da nam to nije cilj, ne bi mogao više da uništi državu, privredu i sopstveni narod od njih koji su vladali u kontinuitetu gotovo četvrt vijeka", ocijenijo je Vučini.

Opširnije u štampanom izdanju Vijesti za 16. april

Bonus video: