Jasavić: Cilj Pozitivne CG je demokratska smjena vlasti, a ne rušenje režima

Jasavić je kazala da je fokus Pozitivne na potrebama građana, pri čemu će mala djela a ne velike ideje rješavati njihove probleme
50 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 12:01h

Cilj Pozitivne Crne Gore je demokratska smjena vlasti na izborima, a ne rušenje režima, kazala je potpredsjednica te partije Azra Jasavić.

Ona je na prvoj predizbornoj konferenciji za novinare Pozitivne, predstavila ključne ideje izbornog proglasa partije koji su na zajedničkoj sjednici 7. septembra usvojili Glavni odbor, Predsjedništvo i Generalni sekretarijat Pozitivne.

Prema njenim riječima, fokus Pozitivne je na potrebama građana, pri čemu će, kako je navela, mala djela a ne velike ideje rješavati njihove probleme.

„Cilj na izborima je demokratska smjena vlasti, a ne rušenje režima.

Nakon toga garantujemo mir, stabilnost i bezbjednost, sigurnost i prosperitet“, kazala je Jasavić.

Pozitivna će, kako je navela Jasavić, afirmisati princip odgovornosti na svim nivoima, naročito u javnoj upravi i državnim službama i ukinuti autoritarne modele vladavine i afirmisati tehnokratiju

Pozitivna će, kako je navela, afirmisati princip odgovornosti na svim nivoima, naročito u javnoj upravi i državnim službama i ukinuti autoritarne modele vladavine i afirmisati tehnokratiju.

„Radićemo na promjeni kursa državne politike u pravcu vraćanja na principe solidarnosti i socijalne pravde. Treba nam princip dobre organizacije, mudrog upravljanja i prinip odgovornosti“, kazala je Jasavić.

Prema njenim riječima, Pozitivna će se zalagati za aktivniju ulogu države u ekonomiji, a posebna pažnja biće posvećena mladima kao i jačanju obrazovnih institucija.

Jasavić je rekla da je zdravstvo od fundamentalnog značaja građanima i da će se zalagati za poboljšanje usluga u toj oblasti, „prije svega u pogledu dostupnosti zdravstvene zaštite i jačanje kontrolne uloge države u tom pogledu“.

„Imamo sjajan, obrazovan i radan tim koji je spreman sa donese boljitak, na način da se malim djelima građanima izađe u susret. Obećavam da se nećemo služiti velikim idejama i riječima i praznim obećanjima“, poručila je ona.

Upitana kako će se Pozitivna postaviti u problemima korupcije i organizovanog kriminala i da li Crnoj Gori obećavaju sanaderizaciju u slučaju dolaska na vlast, Jasavić je kazala da ta partija obećava vladavinu prava, jake institucije i sudstvo „koje podrazumijeva da će ta pitanja biti dovedena na dnevni red“.

Odgovarajući na pitanje da li bi bili spremni da se i retroaktivno bave nekim slučajevima i revizijma privatizacija, Jasavić je rekla da Pozitivna podrazumijeva sve ono što podrazumijeva vladavina prava.

„Sve što spada u nezakonito djelovanje bilo kog pojedinca biće predmet institucija koje ćemo formirati. Obećavamo da ćemo se držati Ustava i fer procedura tokom suđenja“, kazala je ona.

Jasavić je navela da ne želi da komentariše situaciju da Demokratska partija socijalista još nije krenula u „vidljivu“ i aktivnu kampanju.

„To što DPS radi nije predmet našeg interesovanja. Zanima nas samo ono što mi radimo, a to šta radimo će se vidjeti na izborima i nakon njih“, zaključila je ona.

Galerija

Bonus video: