Jasavić: Nedopustivo postupanje Apelacionog suda u slučaju Duška Šarića

Jasavić je upozorila da je obaveza Višeg suda u Bijelom Polju da ovaj predmet tretira prioritetnim, da ga efikasno i u što kraćem roku završi
68 pregleda 22 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2013. 10:42h

Apelacionom sudu je bilo potrebno skoro deset mjeseci da postupi po žalbi i ukine prvostepenu odluku u slučaju Duška Šarića, što je nedopustivo, ocijenila je član Odbora za pravosuđe Azra Jasavić.

Apelacioni sud oslobodio je u srijedu Šarića od optužbi da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Sudski predmeti za pranje novca, kriminalno udruživanje, šverc droge gdje se oduzima višemilionska imovinska korist moraju se prioritetno rješavati a ne vremenski razvodnjavati"

Apelacioni sud je, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Bijelom Polju kojom su Šarić i Jovica Lončar oglašeni krivim za krivično djelo pranje novca i u tom dijelu predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Jasavić je podsjetila da je prvostepena presuda Šariću i Lončaru donijeta u maju prošle godine i da su odlukom bili obavezani da državi plate preko 21 milion eura zbog protivpravne imovinske koristi.

"Sudski predmeti za pranje novca, kriminalno udruživanje, šverc droge gdje se oduzima višemilionska imovinska korist moraju se prioritetno rješavati a ne vremenski razvodnjavati", kazala je Jasavić radiju Anteni M.

Ona je upozorila da je obaveza Višeg suda u Bijelom Polju da ovaj predmet tretira prioritetnim, da ga efikasno i u što kraćem roku završi.

Bonus video: