Jasavić: Ponovni neizbor VDT-a je neprihvatljiv scenario

„Ovakvo stanje odgovara samo onima koji ne misle dobro Crnoj Gori“
75 pregleda 7 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.03.2014. 10:20h

Mogućnost da vrhovni državni tužilac (VDT) ne bude izabran ni u ovom krugu, neprihvatljiv je scenario za Pozitivnu Crnu Goru, poručila je poslanik te stranke, Azra Jasavić.

„To je za mene neprihvatljiv scenario. Novi konkurs bi pokazao neozbiljnost političkih subjekata, koji čine dijelom parlamentarnu većinu“, kazala je Jasavić agenciji MINA.

Ona je naglasila da su mjerljivi rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije važni za poglavlja 23 i 24.

„Te činjenice moramo biti svi svjesni, a posebno Demokratska partija socijalista“, upozorila je Jasavić.

Prema njenim riječima, VD stanje u tužilaštvu trajaće sve dok DPS sa riječi ne pređe na djela, i počne ozbiljnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

„Ovakvo stanje odgovara samo onima koji ne misle dobro Crnoj Gori“, smatra Jasavić.

O vladavini prava, kako je kazala, ne može biti govora bez izbora kvalitetnog VDT.

„Zaštite ekonomskih interesa naše zemlje, takođe, nema bez ozbiljnog pristupa pitanju izbora VDT. Privredni oporavak zemlje i otvaranje novih radnih mjesta je u direktnoj vezi sa pravnom sigurnošću koju, između ostalog, obezbjeđjuje i VDT“, navela je Jasavić.

Ona je kazala da izbor VDT predstavlja jedno od krucijalnih pitanja u ovom momentu.

„Ozbiljnost izbora VDT mora isključiti svaki vid političke trgovine, jer bi to bila neoprostiva greška prema građanima Crne Gore i budućnosti naše zemlje“, poručila je Jasavić.

Bonus video: