Jasavić: SDP odabrala da "drži vreću" u krađi narodnog bogatstva

"Pozitivna je SDP-u ponudila svoje mandate, ali to nije bilo dovoljno da se nahrani funkcija i privilegija gladne SDP. Odlučili su da služe DPS-u i novom gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću", kazala je Jasavić
8 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 09.09.2014. 18:36h

Socijademokratska partija (SDP) odabrala je privilegije i funkcije u lokalnoj vlasti, umjesto prosperiteta države, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, kazala je poslanica Pozitivne Crne Gore, Azra Jasavić.

Ona je, komentarišući odluku SDP-a da formira postizbornu koaliciju sa DPS-om, kazala da su "maske pale".

"SDP je donijela odluku da drži vreću Demokratskoj partiji socijalista koja krade narodno bogatstvo. SDP više ne može svjedočiti o pohari državne imovine. Ona je odbarala stranu saučesnika", rekla je Jasavić agenciji MINA.

Prema njenim riječima, od onih koji su tvrdili da su na pravoj strani istorije, građani su očekivali ispravne odluke i promjene.

"Ovim potezom SDP je dokazala da su joj od istorije ove države bitnije funkcije, fotelje i laka naflaka na znoj i nesreću sve siromašnijeg naroda Crne Gore", smatra Jasavić.

Ovaj razvoj digađaja je, kako je navela, razotkrio pravi karakter SDP-a, "koji ne samo da nije opozicioni, već je u zavisnosti od pozicije koju pokrivaju funkcioneri ove partije, sitni ili krupno profiterski".

"Pozitivna je SDP-u ponudila svoje mandate, ali to nije bilo dovoljno da se nahrani funkcija i privilegija gladne SDP. Odlučili su da služe DPS-u i novom gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću", kazala je Jasavić.

Nakon ove odluke, kako je dodala, DPS i SDP su postali nersakidivo jedno.

"To je uvredljivo za sve nas koji smo spremni jedino služiti narodu Crne Gore", navela je Jasavić.

Na pitanje kako kometariše navode lidera SDP-a Ranka Krivokapića da formiranjem postizborne koalicije sa DPS-om socijaldemokrate nijesu prevarili birače, Jasavić je kazala da se radi o "brutalnoj i beskrupuloznoj prevari birača u Podgorici, jer su građani Podgorice sa 53 odsto glasali za promjene".

"Zbog ličnih interesa, SDP je bacila pod noge i zgazila 53 odsto građana koji su htjeli demokratsku smjenu vlasti i na taj način zaustavila demokratske pomjene i oslobađanje institucija ove države“, rekla je Jasavić.

Bonus video: