Jedan od osnivača SNP-a vratio člansku kartu

Gogić je obavijestio kolege da podnosi ostavku na članstvo u Glavnom odboru SNP i Opštinskom odboru SNP Pljevlja
9235 pregleda 4 komentar(a)
Gogić, Foto: Arhiva Vijesti
Gogić, Foto: Arhiva Vijesti

Član Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Radoman Gogić podnio je danas ostavku na sve funkcije u partiji i vratio člasnku kartu, saznaju „Vijesti“.

Prema dokumentaciji koju je predao pljevaljskom Opštinskom odboru, a u koju smo imali uvid, Gogić je obavijestio kolege da podnosi ostavku na članstvo u Glavnom odboru SNP i Opštinskom odboru SNP Pljevlja.

On je kratko potvrdio „Vijestima“ da je podnio ostavku.

„Da, podnio sam ostavku. Jedan sam od osnivača partije. Sve što sam imao, rekao sam u obrazloženju koje sam dostavio partiji“, kazao je Gogić „Vijestima“.

U obrazloženju se navodi da „nakon više od dvije decenije, napuštam članstvo u SNP, odnosno vraćam člansku kartu“. Ostavka je jutros zavedena u OO SNP Pljevlja.

Gogić je poručio i da „vraćanjem partijske knjižice napušta SNP, ali ideja kojoj sam posvetio više od dvije decenije života ostaje i dalje moja ideja vodilja“.

„Do kraja života boriću se za istinu i pravdu, uvjeren da je i ovaj moj čin dio te borbe“, saopštio je Gogić partijskim kolegama.

Ističe da „kao neko ko je stvarao SNP, bio potpredsjednik SNP-a, poslanik u Skupštini Crne Gore i savezni poslanik, predsjednik Opštine Pljevlja od 1998. do 2006. godine i dugogodišnji predsjednik pljevaljskog SNP, ne mogu da se pomirim sa poništavanjem izvornih ideja na kojima je nastala partija, kojoj sam dao srce, dušu i više od 20 godina života“.

„Godine, koje sam zajedno sa ogromnim brojem čestitih i časnih Pljevljaka, uložio u napredak SNP-a ne daju mi za pravo da ćutim, jer bih time bio saučesnik u uništenju onoga što su najveće vrijednosti SNP“, stoji u njegovoj ostavci.

Gogić je u ostavci naveo da je SNP „nastao u narodu i njegov program je stvarao narod“.

„A sada smo svjedoci da je partija, nakon što je pogazila vlastiti Statut, okrenula leđa svojim izvornim programskim principima i upravo tom narodu. Od zadnjeg Kongresa ne mogu više sa ponosom da izgovorim ime SNP-a, jer se njegovo djelovanje pretvorilo u sve ono protiv čega sam se borio više od dvije decenije. U trenutku kada sam doživio da sila i nepravda pobijede istinu i pravdu u mojoj sopstvenoj partiji, shvatio sam da moram da se odlučim šta mi je bliže – samo ime partije ili ideja istine i pravde zbog koje sam stvarao SNP zajedno sa mnogobrojnim časnim ljudima“, poručio je on.

Ističe da već duže SNP nijednim svojim postupkom nije na liniji osnovnih programskih principa partije, već se pretvorio u suštu suprotnost.

„Tako vrh partije priča o jedinstvu u opoziciji, a istovremeno je bio spreman da u jednom danu raspusti sve opštinske odbore, ne pitajući za mišljenje više od 1.500 članova tih odbora. Pljevlja, koja su nekad bila bastion SNP-a, doživjela su da na poslednjim lokalnim izborima ostvarimo najgori rezultat u istoriji, jer je novom rukovodstvu partije bilo preče da se jednom godišnje slika u Pljevljima nego da podrži osnaživanje jednog od ključnih odbora SNP u Crnoj Gori“, ocijenio je Gogić.

Bonus video: