Jeleč: Članstvo CG u NATO će pozitivno uticati na bezbjednost Zapadnog Balkana

“Načelnici generalštabova dvije zemlje su konstatovali da je vojna bilateralna saradnja veoma uspješna i sadržajna i razmatrali modele za njeno dalje unaprjeđenje”, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane
8 komentar(a)
Antom Jeleč, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Antom Jeleč, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 15.11.2016. 17:58h

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Antom Jeleč, kazao je da očekuje da će Crna Gora ubrzo postati punopravna članica NATO, što će pozitivno uticati na ukupnu bezbjednost Zapadnog Balkana.

On je danas u Tivtu razgovarao sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, Draganom Samardžićem.

“Načelnici generalštabova dvije zemlje su konstatovali da je vojna bilateralna saradnja veoma uspješna i sadržajna i razmatrali modele za njeno dalje unaprjeđenje”, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Navodi se da su sagovornici istakli i značaj regionalne odbrambene saradnje, ocjenjujući veoma važnim nastavak realizacije zajedničkih vježbi, sadržaja obuke i različitih oblika kurseva i radionica, čiji je cilj jačanje bezbjednosti i povjerenja u regionu.

“Posebno je bilo riječi o zajedničkim aktivnostima u oblasti obuke jedinica za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: