Jokić podnio krivičnu prijavu, apel Vladi da "baci pogled" na dešavanja u Kotoru

Službene prostorije obili su predstavnici komisije koju čine funkcioneri DPS i odbornica Bruna Lončarević
3327 pregleda 14 komentar(a)
Prostorije SO Kotor zapečaćene su 24. juna, Foto: Siniša Luković
Prostorije SO Kotor zapečaćene su 24. juna, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.06.2019. 19:01h

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu nakon što su juče obijene prostorije Skupštine opštine Kotor u palati Bizanti.

Službene prostorije obili su predstavnici komisije koja je prekjuče formirana, nakon što je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Željko Avramović u hotelu izabran za v.d. predsjednika SO Kotor.

U komisiji su funkcioneri DPS i Bruna Lončarević, odbornica koju je SDP isključio iz partije zbog izazivanja krize vlasti u Kotoru.

Jokić je krivičnu prijavu podnio zbog, kako navodi, "zaštite ustavno-pravnog poretka države Crne Gore, zaštite prava i na zakonu zasnovanih pravnih interesa lokalnog stanovništva", kao i zbog "sprječavanja daljeg činjenja krivičnih djela".

Sa zvaničnog naloga Opštine Kotor na Tviteru obratili su se i Vladi Crne Gore, koju pozivaju da "baci pogled" na dešavanja u tom gradu.

"Uvažena Vlado, u Kotoru sve po starom. Lijepo vrijeme. Pajserima se obija Skupština i napada ustavno-pravni poredak. Kafane pune, ima i odbornika. Ko zna kakve odluke stižu sjutra. Ako stignete bacite pogled, da prekinemo ovo. More je toplo. Lijep pozdrav sa primorja", stoji u objavi na Tviteru.

Bonus video: