Joković još bira potpredsjednike SNP

Izbor potpredsjednika mogao bi biti prilika Jokoviću da oduži predsjedniku podgoričkog odbora Draganu Ivanoviću, čiji su glasovi bili presudni prilikom izbora lidera SNP-a, ali i predsjedniku Opštine Berane Dragoslavu Dadu Šćekiću koji ga je uoči kongresa otvoreno podržao
1 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Savo Prelević
Vladimir Joković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2017. 10:39h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković bi trebalo za narednu sedmicu da zakaže sjednicu Glavnog odbora, na kojoj će biti imenovani potpredsjednici stranke, saznaju “Vijesti”.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz te opozicione partije, termin sjednice je do sada dva puta mijenjan. Tako su članovi GO trebali da zasjedaju u srijedu, ali je sjednica bila odložena za sjutra. U međuvremenu je odlučeno da se sjutrašnja sjednica odloži za narednu nedjelju.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, Joković još nije odredio ko će mu biti potpredsjednici i o tome još traju unutarstranačke konsultacije. S obzirom na to da je nakon izbora za predsjednika najavio pomirenje u partiji, može se očekivati da potpredsjdničku funkciju ponudi Snežani Jonici, koja mu je bila glavni protivkanidat na kongresu.

Izbor potpredsjednika mogao bi biti prilika Jokoviću da oduži predsjedniku podgoričkog odbora Draganu Ivanoviću, čiji su glasovi bili presudni prilikom izbora lidera SNP-a, ali i predsjedniku Opštine Berane Dragoslavu Dadu Šćekiću koji ga je uoči kongresa otvoreno podržao.

Statutom SNP-a predviđeno je da, nakon kongresa, lider Glavnom odboru predlaže potpredsjednike.

Tim stranačkim aktom nijesu određeni rokovi do kad predsjednik mora zakazati prvu sjednicu GO. Joković je za predsjednika SNP-a izabran na vanrednom kongresu u avgustu, a nakon toga nije organizovana prva sjednica GO.

Joković je u međuvremenu obilazio pojedine opštinske odbore, ali na sastancima sa stranačkim kolegama nije pominjao potencijalne kandate. Statut ne precizira koliko partija može imati potpredsjednika, a u vrijeme dok je Srđan Milić bio predsjednik SNP je imala tri potpredsjednika.

Bonus video: