Joković: Vlast da odluči da li će prihvatanjem zahtjeva doprinijeti razrješavanju, ili će odgađanjem produbiti krizu

Joković i Atanasiu su, kako se navodi, iskazali zadovoljstvo sadržajnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Grčke, izražavajući očekivanje i spremnost da u budućnosti razvijaju i produbljuju postojeću saradnju
83 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Joković, Sotiris Atanasius, Foto: SNP
Vladan Joković, Sotiris Atanasius, Foto: SNP
Ažurirano: 04.10.2017. 14:19h

Aktuelna vlast treba da odluči da li će, prihvatanjem realnih zahtjeva opozicije, doprinijeti razrješavanju ili će odgađanjem produbiti postojeću krizu, saopštio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković.

On je razgovarao sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori Sotiriosom Atanasiuom, koji mu je čestitao izbor za predsjednika SNP-a, ocjenjujući da današnji susret predstavlja nastavak kontinuirane, prijateljske saradnje između SNP-a i diplomatskih predstavnika Grčke.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz SNP-a, razmijenili mišljenje o aktuelnom političkom i ekonomskom stanju u Crnoj Gori, ističući potrebu nastavka konstruktivnog dijaloga kako bi se stvorili uslovi za održavanje slobodnih i fer izbora.

Navodi se da je Joković u tom pravcu upoznao grčkog ambasadora sa ishodom zajedničkog sastanka predstavnika građanskog dijela opozicije na kojem je ponovljen zajednički stav o nastavku bojkota do ispunjenja dobro poznatih zahtjeva opozicije.

“Povodom dramatične političke situacije u kojoj se Crna Gora nalazi duži vremenski period, Joković je naglasio da je na aktuelnoj vlasti odluka da li će, prihvatanjem realnih zahtjeva opozicije, doprinijeti razrješavanju ili će odlaganjem produbiti postojeću krizu”, kaže mse u saopštenju.

Joković i Atanasiu su, kako se navodi, iskazali zadovoljstvo sadržajnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Grčke, izražavajući očekivanje i spremnost da u budućnosti razvijaju i produbljuju postojeću saradnju.

Tokom sastanka je ocijenjeno da se odnosi između Grčke i Crne Gore temelje na zajedničkoj istorijskoj tradiciji i kulturnim civilizacijskim vrijednostima.

Bonus video: