Jonica, Joković i Dašić kandidati za predsjednika SNP

Jedan od kandidata za predsjednika SNP-a, Ilija Rovčanin, povukao je svoju kandidaturu
96 pregleda 0 komentar(a)
Glavni odbor SNP, Foto: Darvin Murić
Glavni odbor SNP, Foto: Darvin Murić
Ažurirano: 09.08.2017. 19:11h

Kandidati za novog predsjednika Socijalističke narodne partije su bivša poslanica te stranke, Snežana Jonica, predsjednik Karate saveza Crne Gore, Vladimir Joković i nekadašnji savjetnik u poslaničkom klubu stranke, Goran Dašić.

Jedan od kandidata za predsjednika SNP-a, Ilija Rovčanin, povukao je svoju kandidaturu.

Sjednica Glavnog odbora SNP na kojoj je utvrđena lista kandidata za predsjednika partije je završena.

Joković je kazao da “kao sportista i čovjek koji ima pobjednički mentalitet očekuje potpunu pobjedu”.

“Najviše mi snage daje to što me uglavnom omladina SNP-a podržava. Ako dođem na mjesto predsjednika, uključiću omladinu u rad partije i obnoviti sve opštinske odbore,” rekao je Joković novinarima.

Dašić je kazao da se na sjednici moglo vidjeti da i dalje postoje dvije struje u partiji.

“Ja posebno želim da istaknem da ne pripadam nijednoj struji u SNP-u, klonio sam se sukoba, nije mi cilj funkcija. Crnoj Gori kao SNP-u je potrebna nova generacija političara koja će uspjeti ono što neki drugi nisu uspjeli u prethodnih 20 godina,” kazao je Dašić.

Jonica nije željela da daje izjave.

Svi oni su prisustvovali sjednici Glavnog odbora.

Kako su kazali iz stranke, Glavni odbor je utvrdio i Listu predstavnika za Osmi kongres SNP-a. U radu najvišeg partijskog tijela SNP-a učestvovaće 465 delegata. Od toga 310 su predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 155 su članovi aktuelnog sastava Glavnog odbora.

Glavni odbor je, takođe, u skladu sa Statutom, utvrdio i Listu kandidat za članove novog Glavnog odbora, a to buduće tijelo brojaće 100 članova.

Glavni odbor je, dodaju, utvrdio i liste kandidata za predsjednike i članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora, kao i potrebna prateća kongresna dokumenta.

Aktuelni predsjednik Srđan Milić, koji je na čelu partije bio skoro jedanaest godina, podnio je ostavku 25. maja i zakazao vanredni kongres stranke.

Bonus video: