Još nema zamjene za Lazovića i Brajovića

SDP nije saglasan ni da se grčkoj kompaniji “Adriatic Properties” produži zakup hotela Sveti Stefan i Miločer sa 30 na 42 godine, a hotela Kraljičina plaža sa sa 30 na 90 godina
90 pregleda 14 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.07.2015. 06:04h

Predsjedništvo SDP-a juče je razmatralo vladine predloge o izdavanju u zakup “Mamule”, problem blokade budžeta Opštine Kolašin i ugovore o produženju zakupa “Adriatic propertisu”, dok će o zahtjevu premijeru da razriješi ministre Vujicu Lazović i Ivana Brajovića ta partija vijećati krajem sedmice, saznaju “Vijesti”.

Poslanici će u petak, prije nego odu na ljetnji odmor, glasati o ovim vladinim predlozima koji su za SDP veoma sporni.

Pravnici, koje je ta partija angažovala, utvrdili su da Vlada nema pravo da potpiše ugovor o zakupu “Mamule” sa “Oraskom divelpomentom” jer je to u nadležnosti JP Morsko dobro. Sporan je i dio oko plaćanja zakupa, a poslanica te partije Draginja Vuksanović juče je u Skupštini izrazila sumnju u dobre namjere Vlade, navodeći da klauzula intabulandi u ugovoru upućuje na sumnju da nije riječ samo o zakupu.

SDP nije saglasan ni da se grčkoj kompaniji “Adriatic Properties” produži zakup hotela Sveti Stefan i Miločer sa 30 na 42 godine, a hotela Kraljičina plaža sa sa 30 na 90 godina.

Članica vladajuće koalicije koja je nakon rascjepa spala na četiri poslanika, planira da predloži amandmane na vladine predloge odluka.

Niko iz Predsjedništva SDP-a juče nije bio voljan da zvanično komentariše ove informacije.

Više izvora reklo je “Vijestima” da će SDP na sjednici Glavnog odbora, najvjerovatnije u četvrtak, raspravljati o Lazoviću i Brajoviću koji su napustili tu partiju i najvjerovatnije uputiti i zvaničan zahtjev premijeru Milu Đukanoviću da ih razriješi. Poslanik SDP-a Džavid Šabović prije dva dana najavio je da će ta partija do kraja sedmice tražiti da joj se vrate dva ministarska mjesta.

Đukanović je nedavno kazao da Vlada sa Brajovićem i Lazovićem ima legitimitet, ali i da ničija funkcija nije bitnija od NATO integracija.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Đukanović i lider SDP-a Ranko Krivokapić još nijesu razgovarali na tu temu, niti je DPS do juče dobio zahtjev ili zvaničan predlog SDP-a.

Bonus video: