Još se ne zna ko će sve u Skupštinu iz SNP-a

Od devet poslanika sa vrha liste, po četiri su sa primorja i iz Podgorice
1 komentar(a)
GO SNP, Milić, Lalošević, Jonica, Gošović, Foto: Boris Pejović
GO SNP, Milić, Lalošević, Jonica, Gošović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.11.2012. 11:37h

Sjednica Glavnog odbora (GO) Socijalističke narodne partije, na kojoj je danas trebalo da bude raspravljano o tome koji će poslanici zastupati tu partiju, odložena je do daljeg.

Prema informacijama “Vijesti” iz SNP-a, na prvom zasjedanju Skupštine Crne Gore biće verifikovani poslanički mandati prvih devet sa izborne liste, da bi GO naknadno utvrdio koji će poslanici predstavljati SNP.

Od devet poslanika sa vrha liste, po četiri su sa primorja i iz Podgorice. Predstavnici SNP-a iz Pljevalja, Bijelog Polja i Berana najavili su ranije da će od stranačkih organa tražiti novu raspodjelu poslaničkih mandata, prema kojoj bi predstavnicima tih gradova pripala mjesta u novom poslaničkom klubu, s obzirom na to da je SNP postigao dobre rezultate u tim opštinama. SNP je postigao bolje rezultate u odnosu na 2009. samo u Beranama.

Kada je riječ o vrhu liste, osim lidera Srđana Milića koji je iz Budve, sa juga Crne Gore je Obrad Gojković iz Herceg Novog, te sekretarka Izvršnog odbora Snežana Jonica i potpredsjednik Vasilije Lalošević, oboje iz Bara.

Iz Podgorice u poslaničke klupe, makar, na konstitutivnoj sjednici sješće potpredsjednik stranke Neven Gošović, šef podgoričkog odbora Velizar Kaluđerović, aktuelni šef poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović i Zdenka Popović.

Među prvih devet je i potpredsjednik Milorad Bakić iz Andrijevice.

Bonus video: