Jovanović: DPS ratuje fingiranim istraživanjima

402 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Nikola Jovanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.12.2018. 18:21h

Nakon CEDEM-ovog istraživanja od 12. decembra 2018. godine, koje apostrofira značajan pad povjerenja u Vladu i državne institucije, premijer uško Marković uzvraća udarac predsjedniku Milu Đukanoviću objavljivanjem prilično bajatog istraživanja iz septembra 2018. godine koje je naručila delegacija EU u Crnoj Gori, a čija je tema doprinos institucija i pojedinaca procesu EU integracija, ocjenjuje funkcioner DF-a i portparol DNP-a Nikola Jovanović.

"I baš kako je po “CDEMU” Milo Đukanović najpopularniji političar, po “Defaktu” je Duško Marković neprikosnoveni evropejac, što najbolje otkriva instruisanost i subjektivnost ovih naručenih istraživanja, očigledno kreiranih u cilju unutrašnjeg razračunavanja u okviru DPS-a. Čiji predsjednik i potpredsjednik ratuju istraživanjima. Pa tako u “Duškovom “ istraživanju, institucija predsjednika uopšte nije tretirana, dok u tretiranju personalnog doprinosa predsjednik Đukanović kaska više od deset procenata za premijerom Markovićem, čijoj Vladi po Đukanovićevom istraživanju drastično pada povjerenje", navodi Jovanović.

Dodaje da je lako zaključiti da su pomenuta istraživanja "lišena svake objektivnosti, i da su “štelovana” da pošalju interne poruke u klanovskom ratu unutar DPS-a".

"Po rangiranosti ministera u ovim anketama, jasno se vidi ko pripada kojoj frakciji, tako da su zaslužni “evropejci” očigledno na Markovićevom fonu, dok slabije rangirani ostaju do kraja vjerni gazdi DPS-a Đukanoviću, ne dovodeći u pitanje snagu njegovog uticaja u sopstvenoj partiji. Ostaje enigma kako su neki najodaniji “Đukanovićevci” postali visoko rangirani “Markovićevci”, i da li su ipak u pitanju vješto raspoređeni spavači, jedne ili druge frakcije", piše u saopštenju Jovanovića.

On dodaje da su, u svakom slučaju, Đukanović i Marković, sa opozicionog stanovišta jedna te ista struja, "koliko god tenzije među njima bile sve izraženije".

"Podjednako su zaslužni što Crna Gora tapka u mjestu, jer su zajedno izgrađivali diktaturu i policijsku državu. Građani ne smiju postati taoci njihovih međusobnih sukoba oko podjele centatra moći, jer su zajedno sa Svetozarom Marovićem produkti jedne te iste političko-kriminalne matrice koja je opustošila Crnu Goru. Za šta će pred slobodnim pravosuđem morati da snose odgovornost u skladu sa svojim zaslugama", zaključuje Jovanović.

Bonus video: