Jovović: Đukanović nagradio vjernost svog kontroverznog biznismena

Jovović je kazao da, o kakvim ekonomskim znalcima se radi kada su u pitanju režimski biznismeni najbolje govori podatak da su im sve firme u ili pred bankrotom
5880 pregleda 3 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Demos
Igor Jovović, Foto: Demos
Ažurirano: 13.01.2019. 13:37h

Član Predsjedništva DEMOS-a, Igor Jovović rekao je da sudovi i zakonodavna vlast u većini slučajeva u Crnoj Gori rade samo u službi partije na vlasti.

"Baš kao i Kopolin “Kum”, i ova crnogorska afera istovjetnog naslova ima svoje nastavke na koje treba podsjetiti ne samo crnogorsku javnost već i uspavane nam nadležne institucije", rekao je Jovović.

On je dodao da su u zemlji u kojoj "podjela vlasti na tri grane ne postoji, već je jedino stablo ono partitokratsko, urušeni osnovni principi demokratije."

"Sudovi i zakonodavna vlast u većini slučajeva u Crnoj Gori rade samo u službi partije na vlasti. Nakon što raspisuje potjernicu za jednim kome je namještao državne poslove, Đukanović nagrađuje podobnog pljačkaša imovine crnogorskih građana tako što mu prepušta funkciju predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore. Još jedno mjesto sa kog će se izvlačiti pare za crne fondove partije", dodao je Jovović.

Jovović je kazao da, o kakvim ekonomskim znalcima se radi kada su u pitanju režimski biznismeni najbolje govori podatak da su im sve firme u ili pred bankrotom.

"Dugovanja i neisplaćene zarade u njihovim firmama su pravilo. Podsjetimo javnost, kao i pasivnog za najveća korupcionaška djela Vrhovnog državnog tužioca Stankovića i uspavanog Specijalnog državnog tužioca Katnića, da je marifetlucima preko Euro fonda Veselin Barović nanio državi i crnogorskim građanima direktnu štetu od nekoliko desetina miliona eura. Firme koje su putem masovne vaučerske privatizacije dodijeljene Euro fondu veoma su brzo opljačkane i obezvrijeđene te prodate za smiješnu sumu novca. U ovom slučaju novcem sa računa firmi čiji su vlasnici bili građani Crne Gore kupovane su za velike svote novca skoro pa bezvrijedne akcije firmi u Republici Srpskoj. Ovo je bio način da se isisa i posljednji cent vrijedne crnogorske imovine. Iako su akcionari bili crnogorski građani, oni su ostali bez vrijedne imovine, a punili su se privatni fondovi režimskih biznismena i crni fond za finansiranje kampanje DPS-a", zaključio je Jovović.

Bonus video: