Kako šefovi iz Rožaja odlaze sa funkcija: Skup "razvod" platiće građani

“Lokalna uprava spremna da Redžoviću plati 25.000 da samovoljno podnese ostavku, ali on traži toliko samo na ime plata i još 10.000 za otpremninu...”
156 pregleda 20 komentar(a)
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 18.08.2016. 19:05h

Direktor rožajskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Safet Redžović dobiće najmanje 25.000 eura kako bi podnio ostavku na tu funkciju, jednoglasno je odlučeno na sjednici Upravnog odbora (UO) tog preduzeća.

Tu odluku trebalo bi da potvrdi Skupština koja je zakazana za 25. avgust.

Redžović je prvi kadar SDP-a sa kojim se vode pregovori o odlasku sa radnog mjesta, a ako se po jutru dan poznaje - “ razvod ” Bošnjačke stranke sa dojučerašnjim koalicionim partnerom poreske obveznike skupo će koštati.

“BS, odnosno lokalna uprava je spremna da Redžoviću plati 25 hiljada da samovoljno podnese ostavku, ali on traži toliko samo na ime plata i još 10.000 eura za otpremninu. Pregovori i dalje traju", tvrdi izvor "Vijesti" iz Upravnog odbora Vodovoda.

Redžović je i prethodno radno mjesto napustio punih džepova - kao direktor Komunalnog preduzeća koristio je firmin stambeni kredit od 30.000 eura, od kojeg nije vratio ni centa dok je radio u tom kolektivu.

Po odlasku je potpisao ugovor na osnovu kojeg se obavezao da će zaduženje vratiti tokom sljedećeg radnog angažmana.

Kao otpremninu prilikom odlaska iz Komunalnog preduzeća, Redžović je 2012. godine uzeo 9.000 eura, što je po zakonu podrazumjevalo da u narednih pet godina ne može zasnovati radni odnos u preduzećima čiji osnivač je Skupština opštine.

To BS - SDP koaliciju nije omelo da 2014. godine, odmah po dolasku na vlast, Redžovića uhljebi kao direktora Vodovoda.

Osim na zakon, on je tada zaboravio i na ugovor o vraćanju kredita, pa je skoro izvjesno da će i sa posljednje funkcije otići, a da će zaduženje ostati.

Redžović nije odgovarao na pozive i poruke novinara “Vijesti”.

Bonus video: