Kalač: Ašanin pokušava da Upravu za šume i mene uvuče u negativnom kontekstu u izborni proces u Mojkovcu

"Gospodine Ašanin ukoliko imate podataka koji ukazuju na propuste u gazdovanju i upravljanju šumama adresa je poznata, a to je Uprava za šume i njen menadžment, ni kom slučaju bilo koji predsjednik Opštine pa ni gospodin Medojević"
272 pregleda 3 komentar(a)
Nusret Kalač, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nusret Kalač, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.11.2017. 20:10h

Nesumnjivo je da nosliac liste Građanskog pokreta URA u Mojkovcu, Ivan Ašanin pokušava da na volšeban način Upravu za šume i mene lično uvuče u negativnom kontekstu u izborni proces u Mojkovcu, saopštio je danas Nusret Kalač, direktor Uprave za šume

On je reagovao na izjavu Ašanina u kojoj je on između ostalog poručio da su funkcioneri lokalne vlasti u Mojkovcu krčili put u zaštićenom dijelu šume kako bi stvorili uslove za sječu munike - endemske vrste bora koji je pod zaštitom UNESCO, od koje bi imali korist od oko 5.000.000 eura. Ašanin je kazao i da je URA zbog toga podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Mojkovca Dejana Medojevića i lokalne šumske uprave.

"Želim da gospodina Ašanina podsjetim da crnogorskim šumama, kao opštim dobrom, upravlja Uprava za šume i svu odgovornost za realizaciju Planskih dokumenta, snosi Uprava za šume, i njene stručne službe i ja kao direktor. U najamanju ruku je nepristojno i nemoralno prozivati bilo kojeg predsjednika Opštine za eventualne propuste u radu Uprave, pa i u konkretnom slučaju gospodina Medojevića predsjednika opštine Mojkovac. Smatram da i u politici treba imati morala, i nedozvoliti da se na tako prizeman način pokušava prljati politička konkurencija. Na kraju, gospodine Ašanin ukoliko imate podataka koji ukazuju na propuste u gazdovanju i upravljanju šumama adresa je poznata, a to je Uprava za šume i njen menadžment, ni kom slučaju bilo koji predsjednik Opštine pa ni gospodin Medojević", istakao je Kalač.

Bonus video: