Kalač: Iz Rožaja otišlo između četiri i šest hiljada ljudi

Kako je saopšteno iz PzP-a, Pavlović je kazao da ga je sramota što se ovo dešava na Dan nezavisnosti
63 pregleda 14 komentar(a)
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 20.05.2015. 19:43h

Iz Rožaja je, od početka godine, prema zemljama zapadne Evrope odselilo između četiri hiljade i šest hiljada građana, saopšteno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Potpretsjednik te stranke, Koča Pavlović, razgovarao je danas u Rožajama sa članom Izvršnog odbora PzP Rožaje, Hajrusom Kalačem.

"Između četiri i šest hiljada ljudi je otišlo prema zapadnoj Evropi od Nove godine do danas. Rožaje je danas manje za četvrtinu”, kazao je Kalač.

Prema njegovim riječima, to je rezultat zajedničkog napora prethodne i aktuelne vlasti.

Kako je saopšteno iz PzP-a, Pavlović je kazao da ga je sramota što se ovo dešava na Dan nezavisnosti.

“Potpuno razumijem ogorčenje ovog naroda, jer oni sigurno nijesu glasali za Crnu Goru iz koje će sa porodicama bježati trbuhom za kruhom", rekao je Pavlović.

Kalač je, kako se navodi, upoznao Pavlovića sa podacima da su agencije u Rožajama izdale preko sedam hiljada polisa kratkotrajnog osiguranja koja se izdaju za putovanja u Evropsku uniju.

Pavlović je tokom posjete Rožajama o problemu masovnog iseljavanja razgovarao i sa čelnicima Radničke partije iz tog grada, Hajranom Murićem i Sadikom Klimentom, organizatorima mirnog protesta koji je najavljen za petak, kao i sa NVO aktivistima koji se bave tim problemom.

On je upoznao sve današnje sagovornike sa time da je inicirao kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Rafeta Husovića i direktora Uprave za dijasporu Predraga Mitrovića pred Odborom za međunarodne odnose i iseljenike.

“Iskreno se nadam da se niko neće drznuti da to saslušanje spriječi. To bi zaista bila sramota za taj Odbor, za Skupštinu i za Crnu Goru. Očekujem od vas da na tom saslušanju informišete Odbor i čitavu javnost o razmjerama ovog iseljavanja", rekao je Pavlović.

Bonus video: