Kalač: Vlast želi podjele i tako pokušava da se spasi propasti

On je kazao da su Bošnjaci sa protestantima
76 pregleda 218 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2015. 19:41h

Predsjednik BDZ-a Hazbija Kalač kazao je da vlast želi podjele i tako pokušava da se spasi propasti.

On je na protestima ispred Skupštine kazao da svi narodi u Crnoj Gori moraju raditi zajedno da režim padne

On je kazao da su Bošnjaci sa protestantima:

"Kažu mi što ćete vi sa četnicima. Kažu vezali ste zastavu sa četnikom. Kažem im - vezali smo je sa srpskom i crnogorskom", kazao je Kalač praćen dugotrajnim aplauzima.

Budimir Aleksić iz Nove srpske demokratije rekao je da su sve institucije u državi zatvorene, navodeći da je ovo zemlja gdje kriminalci bježe iz zatvora dok predstavnici studenata podržavaju autokratski režim

"Ovo je mafijaška država. Mi smo pod okupacijom mafijaškog režima, a ona je perfidnija od austrijske turske i mletačke", kazao je Aleksić.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić kazao je da se režim plaši narodnog bunta, ističući da se protestanti bore za slobodnu Crnu Goru.

"Svo njihovo znanje i politika se sabrala u riječi Milo lopove. Neko je rekao da to treba dokazati, Ne, to ne treba dokazati, njemu treba suditi", kazao je Vučinić aludirajući na govor poslanice DF Jelisave Kalezić.

"Od njega treba oteti i podijeliti državi i narodu, a njemu treba suditi"

On je pozvao predsjednike sindikata da se izjasne jesu li sa narodom ili "mafijaškim režimom".

Potpredsjednik skupštine Branko Radulović kazao je da će premijer pokušati da sa "svojim crnim trojkama" izazove nerede, poručujući demonstrantima da otvore oči i "isprate takve”. On je poručio da je premijer lud ali i kukavica jer nije prihvatio megdan sa njim.

“Htjeće da nas poćera odavde, ali Konjeviću ti si dužan za svaku formaciju u policiji. Poslije Đukanovića, koji bude odgovoran za svaki nered, ti si drugi”, rekao je Radulović poručujući da će biti na čelu kolone koja će spriječiti policiju. “Nemoj da bi ko išao ispred mene. Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može".

Radulović je kazao da će nakon smjene vlasti tužilaštvo imati na stotine svjedoka protiv Mila Đukanovića, jer će ga potkazivati najbliži prijatelji. Ističući da više neće nikoga pozivati na proteste, on je poručio opoziciji da bojkotuje parlament jer će u srijedu uzgradu skupštine morati da ulaze kroz mišje rupe."Ko proba da prođe ovuda, grk će mu biti taj dan"

Funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) Predrag Bulatović kazao je da se demonstranti neće povlačiti do pada vlade, ističući da državni organi nemaju zakonskog osnova da zabrane skup, osim da pokušaju da izazovu nerede. On je poručio da organizatore ne interesuju sekretarijati i MUP, jer su na bulevaru u skladu sa zakonom.

"Nas na osnovu zakona ove zemlje niko ne može da makne odavde ili da nas zabrani. Doći će novo vrijeme i za svaki nepravni akt koji izazove posljedice za Crnu Goru, Konjević će biti odgovoran. Ako probate bilo što da radite rizikujete mir i stabilnost u Crnoj Gori", kazao je Bulatović navodeći da nikome ne prijeti jer će DF svim ustavnim i zakonitim sredstvima da brani ono zbog čega su se okupili.

On je kazao da demonstranti nijesu protiv Evropske unije, pozivajući EK da u godišnjem izvještaju ukaže da su izbori u Crnoj Gori neregularni. Bulatović je kazao da protsti nijesu ni protiv NATOm, pojašnjavajući da u Alijansu ne ulazi poltronsko rukovodstrvo nego čitava nacaija. On je rekao da NATO traži vladavinu prava i borbu protiv visoke korupcije, koju zahtjevaju i demonstranti.

"Oni traže da lopovi u ovoj vladi, u lokalnoj samoupravi, oni koji su nekad bili gradonačelnici i oni koji su sada, a koji su krali, budu privedeni pravdi. To od njih traži NATO", kazao je Bulatović.

Bulatović je pozvao predstavnike opozicije da ne prisustvuju sjednici parlamenti na kojoj se glasa o radnoj grupi za praćenje izbornog procesa, navodeći da će oni koji budu na toj sjednici "podržati DPS i Ranka Krivokapića". "Ko ode na Cetinje, bez obzira da li je glasao za ili protiv te odluke, biće na strani Mila Đukanovića ili pomagač Ranka Krivokapića jer i jedan i drugi žele da formiraju neku kvazi komisiju u kojoj neće biti DF nego poželjna opozicija", rekao je on.

Galerija

Bonus video: