Kaluđerović podnio ostavku zbog lošeg rezultata na izborima

SNP je u tom gradu najveći gubitnik jer je osvojio 306 glasova, što je gore od rezultata 2009. kada je imao 455 glasova
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2012. 19:42h

Odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) u cetinjskom parlamentu Ninoslav Kaluđerović podnio je ostavku na mjesto odbornika, zbog lošeg rezultata te partija na nedjeljnim izborima na Cetinju.

SNP je u tom gradu najveći gubitnik jer je osvojio 306 glasova, što je gore od rezultata 2009. kada je imao 455 glasova.

Najviše glasova na Cetinju na parlamentarnim izborima osvojila je DPS koalicija - 54 odsto, zatim slijede Pozitivna CG (27 procenata), DF ima 12, a SNP tri dosto.

“Smatram da moram da uradim tako nešto, s obzirom na broj glasova koji je moja partija osvojila na Cetinju. Prosto nije moralno da nastavim da obavljam funkciju predstavnika naroda u cetinjskoj Skupštini nakon takvog rezultata“, kazao je Kaluđerović na jučerašnjem zasjedanju.

Kaluđerović je objasnio da će Opštinski klub SNP-a naći adekvatnu zamjenu za njega u lokalnom parlamentu, te poručio da njegova ostavka ne mjesto odbornika nema veza sa njegovim angažmanom u partiji.

“Dok postoji SNP, ja ću biti njen član“, bio je izričit Kaluđerović koji je član statutarne komisije SNP-a.

U ime Skupštine prijestonice Cetinje, Kaluđeroviću se na radu zahvalio predsjednik Milutinu Vukić, koji je kazao “da je Kaluđerović bio jedan od najaktivnijih odbornika”.

Kaluđerović je na mjesto odbornika došao u martu 2010. godine, kada su održani lokalni izbori na Cetinju.

Ovo je prvi slučaj u cetinjskoj skupštini da je neki odbornik podnio ostavku zbog lošeg rezultata svoje partije na nekim izborima.

Bonus video: