Kaluđerović: Posljednji je čas da se Risto Radović proglasi nepoželjnom osobom u CG

On je dodao da su predsjednik države i predsjednik Vlade u obavezi odmah to da urade "ukoliko žele zaštititi crnogorske nacionalne interese od poglavara Srpske crkve u Crnoj Gori"
298 pregleda 59 komentar(a)
Ivica Kaluđerović, Foto: Crnogorska
Ivica Kaluđerović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 20.09.2017. 07:43h

Predsjednik cetinjskog odbora Crnogorske Ivica Kaluđerović kazao je da je "posljednji čas da se Risto Radović proglasi nepoželjnom osobom".

"Risto Radović, kao komandant Srpske crkve u Crnoj Gori, nastavlja da širi mržnju i nipodaštava crnogorski narod i državu Crnu Goru. Dokazani mrzitelj svega crnogorskog uvijek je bio najmanje duhovnik, a najviše politikant i podstrekač svakojakih nepočinstava kojim se nanosi šteta i crnogorskoj državi i crnogorskom narodu. Država Crna Gora više ne smije dozvoljavati ovakav jezik mržnje dokazanog mrzitelja svega crnogorskog i najzad mora zaštititi interese crnogorskog naroda i države. Posljednji je čas, do konačnog rješenja statusa Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se Risto Radović proglasi nepoželjnom osobom - „persona non grata“, rekao je Kaluđerović.

On je dodao da su predsjednik države i predsjednik Vlade u obavezi odmah to da urade "ukoliko žele zaštititi crnogorske nacionalne interese od poglavara Srpske crkve u Crnoj Gori."

"Svako drugačije ponašanje državnog vrha ne bi bilo ništa drugo do prećutna podrška cjelokupnog djelovanja Rista Radovića i njegove popovske vojske u Crnoj Gori. Da je ovakav naš zahtjev opravdan, potvrđuje decenijsko anti-crnogorsko ponašanje Rista Radovića koje je, nažalost, od strane vlasti uvijek bilo tolerisano jer su podosta vremena blisko politički sarađivali. Sa ovakvim duhovnicima Crna Gora samo može biti okovana u Kosovskom mitu, bez ikakvih šansi za priključak civilizovanom demokratskom svijetu. I na kraju, navodeći izreku o volovima koji su rođeni u Crnoj Gori, a nijesu Crnogorci, sigurni smo da je Risto Ćirov Radović govorio samo o sebi", saopštio je Kaluđerović

Bonus video: