Kandidaturu Bojovića do sada podržalo 502 građana

„Optimisti smo zato što u zadnja dva dana broj potpisa značajno raste i na dnevnoj osnovi imamo 100 potpisa“
0 komentar(a)
Rade Bojović, Foto: Savo Prelević
Rade Bojović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2013. 12:00h

Predsjedničku kandidaturu Rada Bojovića do sada je podržalo 502 građana, a iz Pravedne Crne Gore poručuju da svakog dana prikupe 100 potpisa podrške birača.

Bojović je na konferenciji za novinare kazao da su u Pravednoj optimisti da će uspjeti da prikupe dovoljan broj potpisa za predsjedničku kandidaturu.

„Optimisti smo zato što u zadnja dva dana broj potpisa značajno raste i na dnevnoj osnovi imamo 100 potpisa. Pred nama je bitka od 33 dana i ubijeđen sam da ćemo sakupiti potpise“, kazao je on.

„Naročito pozivam Crnogorce koji 20 godina nijesu imali rezervnu državu, niti su svoju ljubav mjerili novcem, aranžmanima, namještenim i koruptivnim aferama“, rekao je Bojović

Bojović je rekao da je cilj Pravedne da dnevno prikupljaju 200 potpisa.

On je naveo da je problem u prikupljanju potpisa to što nije usklađen rad opštinskih izbornih komisija.

„U nekim opštinama se se to radi od deset do 14 sati, a u drugim od dest do 18 sati, dvokratno, a negdje se potpisi mogu dati vikendom. Proces je neusklađen i u funkciji favorizovanih kandidata i stranačkih mašina“, kazao je Bojović.

On je dodao da Državna izborna komisija (DIK) nije reagovala na žalbe Pravedne.

„Obraćali smo se DIK-u zbog izbornog procesa računajući probleme u komunikaciji sa Opštinskim izbornim komisijama i problema sa izbornom komisijom u Podgorici“, kazao je Bojović.

On je naveo da je prikupljanje potpisa za nezavisnog kandidata, iza kojeg ne stoje stranačke kolone niti mobilisani građani, težak zadatak.

“Ali sam uvjeren da ćemo ga savladati jer nema dileme da ima osam hiljada građana koji su spremni da podrže moju kandidaturu“, naveo je Bojović.

On je pozvao sve građane, bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost, da podrže njegovu kandidaturu koja je, kako je kazao, presudan demokratski iskorak.

„Naročito pozivam Crnogorce koji 20 godina nijesu imali rezervnu državu, niti su svoju ljubav mjerili novcem, aranžmanima, namještenim i koruptivnim aferama“, rekao je Bojović.

Cilj Pravedne je, kako je dodao, smjena „neustavnog i vlastoljubivog kandidata i poraz predstavnika Demokratskog fronta”.

Bojović smatra da podrška kandidatu Demokratske partije socijalista Filipu Vujanoviću i Miodragu Lekiću nije veća od 65 do 70 odsto.

“To otvara mogućnost neočekivanih obrta i potvrđuje moj stav da će predsjednik biti izabran u drugom krugu izbora“, kazao je Bojović.

Bojović je kazao da je realno očekivati da Socijaldemokratska partija podnese žalbu Ustavnom sudu zbog kandidature Vujanovića.

Bojović je uvjeren da njegova kandidatura ima dvocifrenu podršku.

„Siguran sam da će moje učešće predstavljati razobličenje crnogorskog strančarenja i političke klase koja ne garantuje bolju budućnost“, kazao je on.

Bonus video: