Katić: Nećemo se nikome svetiti

Biće više ulaganja u Herceg Novi kada investitori ne budu imali posla sa partijom odakle dolazi “mister 15%”
92 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Katić, Foto: Demokratska Crna Gora
Stevan Katić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 03.05.2017. 18:01h

Kada investitori u Herceg Novom budu imali posla sa ljudima koji nijesu predstavnici partije čijim ministrima se tepa sa „mister 15 ili 20 odsto“, sve će više dolaziti i ulagati u Novi, kazao je nosilac liste Demokrata Stevan Katić.

Katić je u razgovoru za "Vijesti" rekao da Demokratama partneri nakon izbora mogu biti sve partije koje dijele ciljeve i rješenja iz programa njegove stranke, što, kako navodi, samo po sebi isključuje DPS i njene satelite. Upitan da li međusobna optuživanja unutar opozicije utiču na izborni rezultat i daju šansu DPS-u da zadrži vlast u Herceg Novom, Katić kaže da je to pitanje za one koji napadaju opoziciju. “A mi smo još davno, kroz usta najviših funkcionera, saopštili: onaj politički subjekt, koji se smatra opozicionim, a koji napada opoziciju, zaslužuje naš najdublji prezir. Ipak, i pored toga, DPS će biti potučen do nogu, tako žestoko da će se sedmog uveče, kad šef DPS-a čuje za rezultat, letjeti perje oko njihovog koordinatora za Novi" rekao je Katić.

Katić ispred Demokrata obećava da će ako budu na vlasti, riješiti status bolnice Meljine, staviti moratorijum na privatizaciju Insituta "Dr Simo Milošević" i zaustaviti srozavanje njegovog imidža. "Produžićemo turističku sezonu, na način što ćemo obogatiti turističku ponudu razvojem postojećih i uvođenjem novih vrsta turizma - zdravstvenog, sportskog, kongresnog. Restrikcije vode će postati prošlost, jer bilo koji grad, a kamoli onaj koji stremi da bude veliki turistički centar, mora imati redovno i stalno vodosnabdijevanje. Kad investitori budu imali posla sa ljudima koji nijesu predstavnici partije čijim ministrima se tepa sa „mister 15 ili 20 odsto“, sve će više dolaziti i ulagati u Novi. Između ostalog, na taj način, zaposlićemo veći broj, naročito mladih ljudi", tvrdi Katić.

On obećava da kad dođu na vlast, Demokrate se neće svetiti bilo kome, ali će dobro voditi računa o tome ko kako radi. “Administrativni aparat mora biti što manji, a što efikasniji. Za čelna mjesta već imamo stručne, sposobne i čiste ljude koji su spremni da se uhvate u koštac sa nagomilanim problemima”.

Bonus video: