Kavarić: Spremni da nastavimo dijalog sa Hrvatskom

Kako je rekao, sa aspekta psotojećeg tendera ne postoje nikakve dileme koje bi bilo koji način mogle da dovedu u pitanje njegovu legitimnost
0 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Kavarić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.11.2014. 20:07h

Crnogorska Vlada želi sa kolegama iz Hrvatske da definiše način na koji bi se nastavili razvojni procesi na Jadranu, u iščekivanju odluke u vezi sa granicom, poručio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

„Kad je u pitanju postojeći tender oko nafte i gasa, koji je završen u maju, nalazimo se u fazi finalnog definisanja naše pozicije po pitanju prispjelih ponuda i on ni na koji način ne proizvodi bilo kakvu vrstu dileme“, rekao je Kavarić, saopšteno je iz Vlade. Kako je rekao, sa aspekta psotojećeg tendera ne postoje nikakve dileme koje bi bilo koji način mogle da dovedu u pitanje njegovu legitimnost.

Prema riječima Kavarića, što se tiče aspekta budućih tendera i procesa koje se odnose na područje koje vezano za Prevlaku, u ovom momentu crnogorska Vlada na više nivoa sa Hrvatskom pokušava da definiše način kako bi proces valorizacije tih značajnih resursa mogao da bude realizovan. „A da drugi dio procesa, ovaj pravni, koji se odnosi na na defninisanje granice, teče paralelno“, kazao je Kavarić.

„Naša osnovna intencija u ovom dijelu je da sa kolegama iz Hrvatske definišemo način kako ne bi bili zaustavljeni razvojni procesi na ovom dijelu Jadrana u iščekivanju finalne odluke po ovom pitanju“, kazao je on.

Kako je rekao, svaki od aspekata pregovora se vodi bez prejudiciranja onog što je finalna odluka po ovom pitanju.

„I imamo vrlo intenzivnu komunikaciju sa kolegama iz Hrvatske i očekujemo da, u duhu dobrosusjedske saradnje, definišemo ovu problematiku na zadovoljavajući način za obje strane“, poručio je Kavarić.

Bonus video: