Kažanegra: U spisku ne postoje problemi koje navodi DF

Navode da profesionalnu i ažurnu komunikaciju radi pažljivog ažuriranja svakog pojedinog podatka imaju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – filijala Budva
68 pregleda 2 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.02.2013. 18:23h

Sekretar za lokalnu samoupravu Opštine Budva Tanja Kažanegra odbacila je navode odbornika Demokratskog fronta Đorđija Pribilovića, navodeći da "ne postoji niti jedan od problema", koji je ona naveo.

Demokratski front upozorio je da se u Budvi nastavljaju manipulacije imenima birača sa biračkih spiskova.

"Birački spisak je javna isprava. Ažuriranje istog u ovom Sekretarijatu radi se redovno u skladu sa Zakonom o biračkim spiskovima. Demokratski front je politička kolacija i subjekat koji legitimno može da se obrati ovom opštinskom organu i kao druge partije traži sva potrebna objašnjenja umjesto što od svega pravi farsu. Predizborna retorika je uvjek puna krupnih riječi, neutemeljenih i zlonamjernih optužbi. Tako je i ovaj put", navela je Kažanegra.

Opština Budva je ponosna što ima ogroman priliv stanovništva sa jedne strane, koje je između dva popisa uvećano za skoro 5.000 ljudi

Navodi da profesionalnu i ažurnu komunikaciju radi pažljivog ažuriranja svakog pojedinog podatka imaju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – filijala Budva.

"Netačan je navod da postoji bilo kakav vid pritužbe u radu ove službe. Sekretarijat je sproveo cijelokupnu proceduru i maksimalan napor uložio i nastupima u javnosti i javnim objavama na internet adresi Opštine. Dakle i gospođe koje imaju trajnu ličnu kartu moraju da imaju državljanstvo, a Sekretarijat je o tome uredno obavjestio. Opština Budva je ponosna što ima ogroman priliv stanovništva sa jedne strane, koje je između dva popisa uvećano za skoro 5.000 ljudi. MUP nije dužan da vrši praćenje građana u smislu identifikacije adrese stanovanja, već su građani dužni da prijave svaku promjenu u vezi sa svojim prebivalištem i to je osnov za dalje postupanje MUP-a, a na osnovu registra prebivališta i za dalje postupanje u biračkom spisku onda", istkla je Kaženagra.

Dodaje da nije upoznata da je neko intervenisao za Jova Kapisodu.

"Greška u broju promjena od 2.625 koje su registrovane u 2012. a koje obrađuje jedan službenik, je moguća iz raznih administrativno – tehničkih razloga. Dakle situacija je ista i kada su u pitanju umrli. Porodica je dužna da izvši prijavu umrlog člana porodice u zakonskom roku, a ono što se na terenu dešava jeste da tu obavezu izbjegavaju iz nasljednih razloga. Birački spisak je javna isprava, dostupna svima i molimo građane da iskoriste svoju mogućnost i provjere svoje biračko pravo, izvrše potrebne prijave prmjena podatka za sebe i svoju porodicu u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu ili na www.biraci.me.”, zaključila je Kaženegra.

Bonus video: