Kažić: Dugogodišnja neispunjena obećanja vlasti u Glavnom gradu

Uslovi za razvoj sporta u Glavnom gradu su izuzetno loši, ocjenjuje odbornik Demokrata
531 pregleda 1 komentar(a)
Kažić, Foto: Demokrate
Kažić, Foto: Demokrate

Očigledno je da su uslovi za razvoj sporta u Glavnom gradu izuzetno loši i da se sportska infrastruktura, odnosno projekti koji su obećavani čak i Strateškim razvojem plana grada za period od 2012. do 2017. godine, koristila samo kako bi se obmanjivali građani pred razne izborne procese koji su se dešavali u tom periodu, ocijenio je Nikola Kažić, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

"Već smo mnogo puta do sada govorili o problematici i izbornom obećanju izgradnje istočne tribine stadiona "Budućnosti", koja se nalazi u svakom predizbornom Programu DPS-a još od vremena gradonačelnika Mugoše, a apsolutno ništa nije rađeno povodom tog obećanja," rekao je Kažić.

Dodaje i da je 2010. godine, kada je gradonačelnik bio Miomir Mugoša, obećana sportska dvorana u Tuzima koja se obećavala i pred naredne izborne procese, pa i pred lokalne izbore 2018. godine: "I dan danas ista meta isto odstojanje, i nema ništa od početka radova."

"Impozantna hronologija obećanja vezana je i za sportsku dvoranu u Zeti, kada je još 2000. i 2001. godine obećavano da se to mora odraditi. Uloženo je oko 2 miliona eura i tu se stalo sa radovima, a tadašnje firma g-dina Slavoljuba Stijepovića, koja je bila izvođač radova, ugasila se i obavezu je preuzeo Glavni grad. I danas nakon 18 godina od tog obećanja nema nikakvih pomaka u realizaciji projekta", ističe Kažić.

Podsjeća i da je obećavana teniska akademija u kompleksu Sportskog centra "Morača".

"U godinama kada je tenis bio u ekspanziji na ovim prostorima, obećana je teniska akademija u kompleksu SC "Morača" sa centralnim terenom sa 2000 sjedišta, sa 6 pomoćnih terena, 3 terena za badminton, sa fitness i spa centrom i tako dalje. Koliko je to bilo ozbiljno obećanje govori i činjenica da ga niko više ne pominje, i da ga u novom Strateškom planu neće biti."

Građanima je, dodaje, obećan i bazen u zahvatu DUP-a Univerzitetski centar, izgradnja istočne tribine stadiona „Trešnjica“, izgradnja dvorane za borilačke vještine na Starom Aerodromu, i na nijednom od ovih projekata nikada nisu započeti radovi.

"Prema svemu navedenom, potpuno je jasno koliko loše je vlast u Glavnom gradu vodila brigu o sportu i stvaranju uslova za što veće animiranje djece za bavljenje sportom", zaključuje Kažić.

Bonus video: