Klikovac: Rakčević neznanjem i populizmom obmanjuje javnost

"Sama odluka ne tretira meritum - samu djelatnost naplate parkinga već usklađenost sa Zakonom o komunalnim djelatnistima", navodi se u saopštenju Klikovca
4507 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS, DPS, DPS, DPS
Ilustracija, Foto: DPS, DPS, DPS, DPS

Današnja odluka Ustavnog suda bila je povod za novu demonstraciju neznanja i manipulacija od strane tradicionalnih podgoričkih salonskih opozicionara, navodi se u reakciji Andrije Klikovca, odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

"Predvodnik takvih bio je, očekivano, Luka Rakčević. Odbornik koji, sada već mjesecima, nije došao na sjednicu Skupštine Glavnog grada ali koji uredno koristi svaku priliku da populizmom obmane javnost našao je za shodno da prokomentariše sadržaj odluke koju nije ni pročitao. Da jeste, shvatio bi da je jedina istina da Glavni grad naplaćuje parking apsolutno u skladu sa zakonom i važećim propisima", naodi se u saopštenju.

Kako dalje saopštava, da je Rakčević dolazio na sjednice Skupštine Glavnog grada znao bi da je na sjednici održanoj 23. decembra 2019. godine, na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima, donijeta nova Odluka o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada, koja je već stupila na snagu.

"Dakle, odluka Ustavnog suda se odnosi na Odluku o javnim parkiralištima iz 2015. godine, koja je već prestala da važi! Takođe, sama odluka ne tretira meritum - samu djelatnost naplate parkinga već usklađenost sa Zakonom o komunalnim djelatnistima", navodi se u saopštenju Klikovca.

Bonus video: