Klikovac: Tužilaštvo će se baviti navodima Nikolaidisa

Nikolaidis je napisao da bi "civilizacijski iskorak" bio da je Stanišljević aktvirao eksploziv u dvorani "Borik", na proslavi jubileja manjeg BH entiteta
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2012. 19:20h

Osnovni državni tužilac u Podgorici, Ljiljana Klikovac, izjavila je da će navodi savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore, Andreja Nikolaidisa, da bi "civilizacijski iskorak" bio da je Božidar Stanišljević aktivirao eksploziv u banjalučkoj dvorani "Borik", biti predmet interesovanja nadležnog tužilaštva.

Svakako da ću razmotriti ono što je napisano i nakon toga donijeću odluku da li ima osnova za pokretanje postupka, kazala je Klikovac za "Dan".

Nikolaidis je, komentarišući obilježavanje dvije decenije postojanja Republike Srpske, napisao da bi "civilizacijski iskorak" bio da je Stanišljević aktvirao eksploziv u dvorani "Borik", u vrijeme proslave jubileja manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, i da bi to bila "još i poetska pravda".

Policija privodi Božidara Stanišljevića

Pokret za promjene (PZP) ranije je zatražio smjenu Nikolaidisa, zbog, kako je saopšteno, pozivanja na terorizam.

PZP je ocijenio da Nikolaidisovo pozivanje na terorizam predstavlja javno istupanje koje je zabranjeno crnogorskim Ustavom.

"Zato je predsjednik Skupštine Krivokapić dužan da se odmah javno odredi prema ovom kriminalnom istupu njegovog savjetnika za kulturu i slobodnu javnost", smatraju u PZP-u.

Vučurović: SDP stoji na Nikolaidisovim pozicijama

Nova srpska demokratija (NOVA) ocijenila je skandaloznim podatak da je u Skupštini Crne Gore, na mjestu savjetnika predsjednika, upošljena osoba koja, kako navode, u kontinuitetu širi nacionalnu mržnju i netrpeljivost.

Portparol Nove, Jovan Vučurović, kazao je da je sigurno da i Socijaldemokratska partija stoji na pozicijama koje je saopštio savjetnik Ranka Krivokapića, ali da "niko drugi očigledno nije bio spreman da kaže toliku količinu budalaština".

"Osoba koje je saopštila takve gluposti je nevažna, ali pošto se nalazi na funkciji savjetnika predsjednika Skupštine, onda je to već velika uvreda za parlament",

"Osoba koje je saopštila takve gluposti je nevažna, ali pošto je u pitanju savjetnik predsjednika Skupštine, onda je to uvreda za parlament", rekao je Vučurović

Prema njegovim riječima, Nova očekuje da predsjednik Skupštine sankcioniše ponašanje svog savjetnika, ili da ga podrži.

„Ali, nikako se ne bi smjelo desiti da jedan ovakav skandal ostane bez komentara poslodavca“, smatra Vučurović.

U taj slučaj, kako je naveo, mora biti uključeno i tužilaštvo.

„A pošto je odranije poznato da je antisrpstvo prolazilo nekažnjeno kod nadležnih organa, vjerovatno će tako biti i ovoga puta“, dodao je Vučurović.

Galerija

Bonus video: