Ključ: Crna Gora ne može preživjeti još četiri godine pod DPS-om

„U Crnoj Gori danas imamo slom svih vrijednosti – sve ključa i zato je Velika koalicija Ključ ključna da promijenimo ovakvo neprohvatljivo stanje", istakao je nosilac liste te koalicije, Miodrag Lekić
220 pregleda 205 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2016. 18:51h

Izbori 16.oktobra više nisu stvar politike, već života, jer Crna Gora jednostavno ne može preživjeti još četiri godine vladavine DPS. Koalicija Ključ je riješenje koje će otključati slobodu i promjene u Crnoj Gori – poručili su lideri koalicije Demos-SNP-URA sinoć na izbornoj konvenciji u Tivtu.

„U Crnoj Gori danas imamo slom svih vrijednosti – sve ključa i zato je Velika koalicija Ključ ključna da promijenimo ovakvo neprohvatljivo stanje. Uslov svih uslova je smjena vlast i pobjeda koalicije Ključ koja će sa ostalim demokratskim snagama preobraziti Crnu Goru, vratiti joj jedinstvo, kulturno, moralno, ekonomski i duhovno je obnoviti", istakao je nosilac liste te koalicije, Miodrag Lekić.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović (URA) rekao je stvarnost Crne Gore nisu samo blještavilo i sjaj Porto Montenegra, već i ruinirane bolnice, zatvorene fabrike, srušeni objekti kulture.

„Slika Crne Gore koju dobijate u Minut-dva odnosno Laž-dvije, je zabluda i manipulacija kojoj moramo i možemo stati na kraj 16. oktobra. Najveći poraz Crne Gore nije međutim, u ekonomiju koju je vlast devastirala, već erozija morala koji su potpuno uništili zbog svoje pohlepe“, kazao je Abazović naglašavajući da se DPS i sateliti pokušavaju predstaviti braniteljima države od navodnih njenih rušitelja iz opozicije.

„Oni su blatobrani, a ne branik Crne Gore. Sa njima neće niko i DPS nakon 16.oktobra mora otići u opoziciju i doživjeti katarzu“, kazao je Abazović pozivajući manjinske narode da ne nasjedaju na priče DPS, već da podrže kolaciju Ključ.

Aludirajući na slogan HGI koja je u dugogodišnjoj koaliciji sa DPS, „Hrvatsko srce za Crnu Goru“, Abazović je Hrvatima poručio da „ne smiju imati hrvatsko srce za DPS jer je DPS protivnik i manjina i svih građana jer su oni samo za svoje lične interese“.

„Ne smijemo imati poslanika koji će zarad navodne odbrane kvazinacionalnih interesa, podržati DPS. Manjinske partije su dobrodošle da sa nama grade drugačiju Crnu Goru, a ne da imamo poltrone i ljude koji će zbog šofera i plate, uništiti budućnost i svom i drugim narodima u Crnoj Gori“, istakao je Abazović.

Žestoko kritikujući ekonomsku politiku vlasti lider URA Žarko Rakčević je naglasio da se Ključ zalaže za decentralizaciju i drugačiji ekonomski pristup, posebno turizmu koji će rezlutairat gradnjom najmanje 50 velikih luksuznih hotela i zapošljavanjem oko 7 hiljada radnika u njima.

„Nama treba održivi, a ne pratijski razvoj. Treba nam decentralizacija, a njima centralizacija da bi svojim partnerima i partnerkama poklanjali najljepše djelove obale poput Turskog rta, da bi im braća i partneri crtali i planirali našu obalu, kako njima, a ne nama odgovara. Najljepše lokacije uništavaju za gradnju stanova i zabranjenih gradova ofšor kompanija sa nepoznatim, a tako poznatim vlasnicima. Ne treba nam sistem „kralja i velmoža“, jer je ovo republika, odnosno država svih njenih građana. Ja ne vjerujem u Crnu Goru ofšor kompanija sa Sejšela i Kajmanskih ostrva gdje su oni prethodno prebacili prljavi novac od tranzota cigareta tokom rata, i sad vraćaju taj novac pod egzotičnim imenima raznih stranih kompanija", kazao je Rakčević dodajući da bi volio da živi u „ružičastoj Crnoj Gori kakvom je oni predstavljaju u svojim medijskim manipulatorskim mašinama“.

„Te Crne Gore nema već naprotiv, oni Crnu Goru pretvaraju u „Farmu“ u najgorem vulgarnom smislu, jer Crna Gora u kulturnom i smislu morala, na žalost, sve više liči na „Farmu“. Ne može više tako!“-rekao je Rakčević.

Istakavši da DPS pred izbore ponovno otvara razne objekte, „pa je u Nikšiću danas Milo Đukanović otvorio čak i jedan rudokop“, predsjednik SNP Srđan Milić je ironično kazao da će „do 16.oktobra oni sigurno otvoriti i autoput“.

„Crnoj Gori trebaju jedinstvo, pravda, solidarnost i sigurnost. Crna Gora je danas napadnuta od kriminalaca i onih koji se politikom bave samo da bi zadovoljili lične interese. Rađa se međutim, jedna nova Crna Gora i ta ekipa 16.oktobra neće imati što da slavi. Ne damo nikome da više ovako kao oni vlada Crnom Gorom", istakao je Milić.

Galerija

Bonus video: