Ključ: Dramatične vijesti uznemirile građane i uticale na njihove političke odluke

„Velika koalicija Ključ zahtijeva od Državnog tužilaštva i direktora Uprave policije, Slavka Stojanovića da, prije konačnog proglašenja rezultata izbora, konkretizuju saznanja koja imaju o hapšenju 20 državljana Srbije“, saopšteno je iz koalicije Ključ
1 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Shutterstock.com
glasanje, izbori, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.10.2016. 18:27h

Velika koalicija Ključ zatražila je od državnih organa da saopšte ko je nalogodavac i organizator navodnog pokušaja državnog udara i ocjenjuje da su dramatične vijesti uznemirile građane i na neki način uticale na njihove političke odluke.

Policija je tokom noći uhapsila 20 državljana Srbije zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

„Velika koalicija Ključ zahtijeva od Državnog tužilaštva i direktora Uprave policije, Slavka Stojanovića da, prije konačnog proglašenja rezultata izbora, konkretizuju saznanja koja imaju o hapšenju 20 državljana Srbije“, saopšteno je iz koalicije Ključ.

Kako navode, „involviranost državnih organa je mogla uticati na izjašnjavanje građana i Ustavom zagarantovano pravo na slobodan izbor“.

„Očekujemo da javnosti precizno daju odgovor na njihove nedorečene konstatacije: Ko je nalogodavac i organizator navodnog pokušaja državnog udara? Zbog čega su se javno izjašnjavali, suprotno elementarnim demokratskim načelima, tokom izborne šutnje, čemu se pridružio i premijer izjavom koja je emitovana u 15 časova“, navodi se u saopštenju.

U koaliciji Ključ smatraju, kako su rekli, da je upliv dramatičnih vijesti od državnih organa, s jedne strane, uznemirio građane i na neki način uticao na njihove političke odluke.

„S druge strane, do ovog trenutka za ovaj dramatično prezentovan događaj nije dato kompletno objašnjenje koje javnost očekuje“, dodaje se u saopštenju.

Velika koalicija Ključ još jednom je pozvala građane da ne nasjedaju na provokacije i da večeras ostanu u svojim domovima i tu, kako su saopštili, proslave uspjeh opozicije.

Bonus video: