"Ključ": Otvoreni smo za saradnju sa demokratskim opozicionim snagama

Kandidat za poslanika Ključa, Dritan Abazović, rekao je da su u toj koaliciji uvjereni u izbornu pobjedu 16. oktobra
108 pregleda 46 komentar(a)
Miodrag Lekić Žarko Rakčević Srđan Milić Ključ, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić Žarko Rakčević Srđan Milić Ključ, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2016. 11:57h

Velika koalicije Ključ je otvorena za saradnju sa svim demokratskim, opozicionim snagama i spremna za mirne radikalne promjene u Crnoj Gori, poručeno je iz tog saveza.

Nosilac liste koalicije Ključ, Miodrag Lekić, poručio je da je taj savez za radikalne promjene u uslovima stabilnosti.

“Dakle, nema revolucije, nema haosa. Naprotiv, u atmosferi kontinuiteta države i stabilnisti”, kazao je Lekić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, jedna od suštinskih odredbi Ključa je da je otvoren za saradnju prema svim demokratskim snagama.

“Mi kao građanska koalicija smo cijelo vrijeme bili spremni da sarađujemo sa demokratskim, ozbiljnim snagama u opoziciji, na bazi pravila i normi. To smo spremni da pokažemo i u momentu kad se stvore mogućnosti za preuzimanje vlasti”, kazao je Lekić.

On je dodao da je ta koalicija otvorena prema manjinama.

“Očekujemo sa njima plodotvoran dijalog nakon izbora, da zajednički, pošto je to raspoloženje, volja, htjenje manjisnkih naroda, da njihove političke elite prihvate neophodnost velikog zakoreta u Crnoj Gori, promjene vlast i građenja zdravije države na osnovama demokratije, pravne države, evropskih normi”, naveo je Lekić.

Jedan od lidera Ključa, Žarko Rakčević rekao je da ta koalicije nudi mirne promjene i stabilnost.

“Ne plašite se. Ni 16. ni 17. oktobra neće se desiti ništa u Crnoj Gori bez obzira što djelovi vladajuće elite oličeni u direktoru Uprave policije žele ponovo, po ko zna koji put da zaplaše građane nekim nemirima. Nema nemira. Građani Crne Gore su najbolji garant da će promjene u Crnoj Gori biti mirne”, poručio je Rakčević.

On je pozvao građane da ne glasaju pod pritiscima, ucjenama i manipulacijama.

“Vjerujem da Crnoj Gori trebaju promjene, vjerujem da je danas Crna Gora ugorožena jedino od jedne loše i neodgovorne vlasti i da nam zbog toga trebaju mirne promjene”, rekao je Rakčević.

On je poručio da je Ključ spreman da sa ostalim demokratskim snagama uz mirne promjene i odgovorne ljude ponudi građanima oporavak, bolje živjeljene i nadu.

Kandidat za poslanika Ključa, Dritan Abazović, rekao je da su u toj koaliciji uvjereni u izbornu pobjedu 16. oktobra.

“Šesnaestog okobra naveče slavimo pobjedu prvi put u istoriji Crne Gore demokratske smjene vlasti, 17. ujutru smo spremni da zajedno sa svim opozicionim snagama počnemo pregovore o formiranju nove vlade”, kazao je Abazović.

Uvjereni su, kako je naveo, u odličan rezultat i spremni da sa ostlalim opozicionim snagama formiraju novu vladu koja će biti prevashodno orjentisana na ekonomskom zaokretu i rješavanju životnih problema građana.

Kandidat za poslanika koalicije Ključ, Veselin Bakić, kazao je da su građani odlično prihvatili predizborni program tog saveza, koji je, kako tvrdi, superioran u odnosu na sve ostale.

“On nudi rješenja za sve probleme koje je ova vlast ostavila u svim oblastima života”, naveo je Bakić.

Kako je rekao, poseban akcenat predizbornog programa koalicije Ključ je na ekonomskoj situaciji. “Dali smo niz mjera koje ćemo preuzeti u narednom periodu”.

Bonus video: