Knežević: Istorijski govor Vučića, rekao istinu o antisrpskoj politici

Poslanik DF-a je kazao da je razumio svaku riječ koju je Vučić uputio srpskom narodu, regionu i međunarodnoj zajednici, ali i da se nada da su i oni razumjeli
20892 pregleda 89 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević današnji govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ocijenio je kao istorijski i dodao da je razumio svaku riječ koju je Vučić uputio srpskom narodu, regionu i međunarodnoj zajednici, ali i da se nada da su i oni razumjeli.

Knežević je za Tanjug rekao da je Vučić saopštio istinu o antisrpskoj politici Podgorice.

"A to je da je od 2006. godine, od kada je Crna Gora stekla nezavisnost na pokradenom referendumu, do današnjeg dana u Crnoj Gori na djelu jedan antisrpski projekat, u kome pokušavaju da izgrade neku novu državu, a da se Srbi predstave kao destabilizujući element", rekao je Knežević.

Predsjednik Srbije saopštio je da je odustao od posjete Crnoj Gori za Badnji dan, kako bi se izbjegli sukobi i optuživanje Srbije da se miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore. On je crnogorske vlasti optužio za asimilaciju Srba pred predstojeći popis 2021. godine i naveo da srpski jezik nije zvaničan, iako u Crnoj Gori živi skoro 29 odsto Srba, prema podacima posljednjeg popisa.

Bonus video: