Knežević: Katnić potvrdio da sam na osnovu teorije i želja osuđen

"Potvrdili ste da ste fabrikovali “državni udar” protiv Andrije Mandića i mene...Ja možda mogu da budem Tesla gospodine Katniću, ali vi ste maca. Ko uzme vas i počne da mlati, može da sruši sve mostove odavde do Vladivostoka"
11686 pregleda 21 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Screenshot
Milan Knežević, Foto: Screenshot
Ažurirano: 17.06.2019. 19:58h

Specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić je danas u Skupštini kazao da je Milan Knežević optužen u slučaju "državni udar", na osnovu iskaza odbrane kojI je dao njegov partijski kolega Predrag Bulatović.

"Dokazi koje je iznijelo Tužilaštvo bili su do situacije da prvostepeni sud ili svaki drugi sud oslobodi Kneževića, jer nije bilo takozvane činjenice ... da to stvori jedan sistem koji ne daje ni jednu drugu mogućnost, izuzev onu koju tvrdi Tužilaštvo. Mi to nijesmo imali, sjetite se samo činjenice da je data teorijska mogućnost da je postojalo i drugo lice".

Ta situacija je, kako je kazao, sklopljena na osnovu iskaza svjedoka, poslanika Predraga Bulatovića "koji je istinito govorio, a kojeg je predložila odbrana".

"Dakle, odbrana je isključivo dala taj dokaz, te je došlo do osuđenja ovog lica", rekao je Katnić.

Knežević je odgovorio da je Katnić upravo saopštio da protiv njega nema nikakvih dokaza u slučaju “državni udar”, nego da je optužen na osnovu teorijskih pretpostavki i da ga je u zatvor poslala odbrana.

"Potvrdili ste da ste fabrikovali “državni udar” protiv Andrije Mandića i mene...Ja možda mogu da budem Tesla gospodine Katniću, ali vi ste maca. Ko uzme vas i počne da mlati, može da sruši sve mostove odavde do Vladivostoka", rekao je Knežević.

On je pitao poslanike koji su glasali za ukidanje imuniteta njemu i Mandiću, a posebno se obraćajući predsjedniku Administrativnog odbora Ljuiđu Škrelji da li su čuli da ne postoje dokazi za njegovo učešće u “ državnom udaru”.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović je, obraćajući se VDT-u Ivici Stankoviću, kazao da Katnića nakon ove izjave treba poslati u zatvor, te da ako nije za zatvor, treba izvršiti zdravstvene intervencije prema njemu.

“Da nije bilo mog svjedočenja, istinitog kako on to kaže, Knežević ne bi bio osuđen. Ovo će morati da dokaže ne samo u javnoj komunikaciji , nego na mjestima gdje je to neophodno, jer je ovim pokazao da zloupotrebljava službeni položaj, podmeće, konstruiše, obračunava se sa DF-om”, istakao je Bulatović.

On je kazao da je sada potpuno siguran da je Katnićeva namjera, kada je poslao Veselina Mujovića, “kojeg su ozvučili i objavili dio stenograma, željeli da njemu i Andriji Mandiću montiraju atentat, jer je već neki snajperista bio tamo”.

Katnić je odgovorio da "nije on ozvučio Mujovića, nego su primjenjivane mjere prema onima koji su htjeli jednog tužioca da liše života".

“Nijesu mjere primjenjivane prema bilo kom poslaniku već prema licima koja su se pripremala da izvrše krivično djelo. U rzagovoru sa tim licima pojavila su se na tim mjerama i određena lica koja su htjela tom tužiocu da namjeste i primanje mita od 120.000 eura ...”, rekao je Katnić.

Knežević je nakon toga zatražio pauzu kako bi se preslušao stenogram, navodeći da je Katnić saopštio da je stavio na mjere tajnog nadzora dvojicu poslanika, Andriju Mandića i Predraga Bulatovića, optuživši ih da su planirali atentat i klopku za prikaz da se radi o korupciji 120.000 eura.

Katnić pročitao prepisku Kneževića i Rodića

Katnić je kazao da Knežević i svi koji se zaklinju na odbranu ideje kakva god ona bila je 29. marta 2017.godine pisao :

“Ne znam koliko ti znači informacija koju sam dobio, ali mađarski ambasador je jednom mom prijatelju rekao da su Amerikanci zatražili da zbog naše navodne konstruktivnosti i odustajanja od narodnog referenduma, proces protiv nas bude ili kroz presudu ili kroz neki drugi vid bude riješen u našu korist”.

“Radi se o referendumu u vezi NATO-a. Referenduma nije bilo, protesta nije bilo, sve se završilo na Cetinju”, rekao je Katnić.

Knežević je pojasnio da je riječ o njegovoj prepisci sa advokatom Goranom Rodićem, navodeći da mu je saopštio kakve se političke igre igraju i da im je ponuđeno da ne prave ništa u zamjenu za oslobađajuću presudu”.

“Mi smo pošli na Cetinje i protestovali ispred Skupštine vezano za nelegitmnu odluku o učlanjenju Crne Gore u NATO , a Katnić sad ovdje objavljuje moju prepisku sa Rodićem i čini krivično djelo”.

Bonus video: