Knežević: Milu i blagajnici DPS-a Milki Vujović sam predao milione

"Plaćanje reketa od 200.000 dolara je dogovoreno u Hotelu Hilton između g. Đukanovića i mene i sa tog susreta postoji fotografija", rekao je Knežević.
30017 pregleda 72 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Biznismen Duško Knežević rekao je da predsjednik Crne Gore i DPS-a, Milo Đukanović treba da se pomiri sa tim da će mu on doći glave.

Knežević je reagovao na jučerašnju Đukanovićevu izjavu. Lider Demokratske partije socijalista (DPS) kazao je juče da su sve donacije koje se evidentiraju u računovodstvu partije regularne, te ne bi mogao sada da odgovori ko je sve donator i s kojim iznosom. To je odgovorio na pitanje koliko je DPS dobila od biznismena Duška Kneževića u posljednje četiri godine.

"Milione sam uplatio DPS-u. Direktno Milu i Milki Vujović, blagajnici DPS-a. Ja imam evidenciju, a ima je i Milka Vujović, Nadam se da su te milione „registrovali“. Ako ovih 200.000 dolara nije „proknjiženo“ to je vjerovatno zato što Migo Stijepović nije bio blagajnik nego samo kurir, koji je novac trebalo da preda lično Đukanoviću. Bilo je još kurira, prije svih tjelohranitelji Mila Đukanovića. Ako ni novac koji je predat tjelohraniteljima nije registrovan kod Milke Vujović, onda neka oni vide gdje je taj novac završio i za koje namjene. Kada se steknu uslovi, time će se baviti nezavisno tužilaštvo i sud, a ja ću im biti na raspolaganju. Plaćanje reketa od 200.000 dolara je dogovoreno u Hotelu Hilton između g. Đukanovića i mene i sa tog susreta postoji fotografija", rekao je Knežević.

Knežević je zahvalio Đukanoviću što je "ponovo potvrdio da postoje „neregistrovane donacije“.

"Pošto ih ima još, biće posla za prave istražne organe koji će utvrditi koliko ih je bilo i kome su predate. Kao što će utvrditi čija je „ničija kuća“ na Gorici, kako su Đukanović i ekipa uzeli milione od prodaje Elektroprivrede A2A, kako su uzeli prije toga milione od prodaje Telekoma, ko stoji iza kastodi računa kojem je Đukanović iznad cijene prodavao svoje akcije u Prvoj banci i tako formalno postao multimilioner... Otkriće se i ko stoji iza nerasvijetljenih ubistava, iza ubistava u zatvoru, šta je pozadina obračuna mafijaških klanova, od kojih je jedan, Grandovski klan, bio zadužen za ceremoniju zvanu Kongres DPS-a, koji je okupio političke mrtvace iz regiona. Ako još ima ikakvu dilemu, Đukanoviću treba da se pomiri sa tim da sam ja taj koji će mu doći glave. Bio sam svjedok svega, pa i toga što je radio dok je trajalo rušenje Miloševića, njegovog političkog oca. Sve njegove transakcije iz 90-tih nalaze se u posjedu odgovarajućih međunarodnih institucija. Pošto je ranije on izjavio da sam im dao koliko sam rekao da sam dao, cifra će biti kompletna kada sa javnošću podijelim koliko je bilo u plavoj torbi. Ona ga čeka u finalu. Ni Đukanović ni Katnić ni Lazovic ni Žugić mene ne mogu ućutkati. Ja ovdje mogu slobodno da djelujem i vodim političku borbu sa zadnjim diktatorom na Balkanu", zaključio je Knežević.

Bonus video: