Koaliciju u Budvi brine Džaković

Džaković je bio uzdržan kada se birao predsjednik lokalnog parlamenta iz Demokratskog fronta, ali je Vujović ipak izabran zahvaljujući glasovima odbornika Crnogorske
92 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Stevan Džaković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.02.2017. 07:04h

Vladajuća koalicija u Budvi raspravljaće o odluci nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da ne glasa za izbor predsjednika Skupštine opštine Đorđa Vujovića, saznaju “Vijesti”.

Džaković je bio uzdržan kada se birao predsjednik lokalnog parlamenta iz Demokratskog fronta, ali je Vujović ipak izabran zahvaljujući glasovima odbornika Crnogorske.

Prema informacijama “Vijesti” o Džakovićevom postupku biće govora unutar vladajuće koalicije, jer je ranije dogovoreno da svaka odluka na dnevnom redu Skupštine mora biti izglasana konsenzusom.

Odluka o izboru Vujovića, morala je da bude potvrđena u koalicionim konsultacijama uoči sjednice, a prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” njegov izbor je dogovoren iako se na sjednici kasnije dogodila drugačija situacija.

Džaković, koji je nedavno isključen iz Pokreta za promjene, tvrdi da nije imao namjeru da destabilizuje vlast, navodeći da je bio uzdržan jer je znao da će Vujović biti izabran. On tvrdi da nije ni potpisao Vujovićevu kandidaturu jer on “nije kompetentno kadrovsko rješenje”.

Istakao je da svojim postupcima ne bi doveo do rušenja vlasti jer se borio za smjenu Demokratske parije socijalista (DPS) i želi da da šansu novoj gradskoj upravi.

Za Vujovićev izbor bilo je potrebno svih 17 glasova vladajuće koalicije i da nije bilo podrške odbornika stranke Purka Ivančevića funkcioner DF-a ne bi bio izabran za šefa lokalnog parlamenta. Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) su napustili sjednicu uoči glasanja o novim upravnim i odborima direktora i nijesu se vraćali kada se glasalo o izboru Vujovića i dva potpredsjednika Opštine.

Poslovnikom SO Budva precizirano je da za izbor predsjednika parlamenta mora glasati većina od ukupnog broja odbornika u parlamentu. Da predsjednik lokalnog parlamenta nije bio izabran zbog uzdržanosti Džakovića, prema poslovniku, predstavnici vladajuće koalicije ne bi mogli da kandiduju Vujovića na tu funkciju u narednih pola godine.

Bonus video: