Kočetanović: I dalje sam legitimni odbornik u Skupštini Herceg Novog

U današnjem saopštenju dostavljenom novinarima on navodi da se obratio “svim relevantnim organima radi zaštite svojih prava“
99 pregleda 2 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.08.2014. 10:51h

Doskorašnji predstavnik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Kočetanović tvrdi da je on „i dalje legalni i legitimni odbornik u Skupštini Opštine Herceg Novi“.

U današnjem saopštenju dostavljenom novinarima on navodi da se obratio “svim relevantnim organima radi zaštite svojih prava“.

“Očekujem da će se poštovati zakoni i sve procedure koje iz njih proizilaze od strane SO Herceg Novi. Konačna i pravosnažna akta na zakonu zasnovana u potpunosti ću ispoštovati“, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da je predsjednica SO Herceg Novi Danijela Djurović 1. avgusta na sjednici SO koja nije imala kvorum, konstatovala da je Bogdanu Kočetanoviću po sili zakona prestao da važi odbornički mandat. Ona je objasnila da je Komisija za sprečavanje sukoba interesa 17. aprila ove godine donijela odluku kojom se utvrđuje da Kočetanović koji je direktor Turističke organizacije Herceg Novi, čiji je osnivač Opština, ne može istovremeno biti i odbornik.

Kočetanović ističe da je iz medija saznao za rješenje i preporuku Komisije za sprječavanje sukoba interesa. Tvrdi da je to „na grub način zloupotrijebila Danijela Đurović predsjednica SO Herceg Novi, osporavajući mu pravo na korišćenje pravnog lijeka“.

On je jedan od četvoro bivših odbornika SNP koji su sa DPS-om potpisali Građanski memorandum nakon čega su postali većina u lokalnom parlamentu. Na taj način stekli su se i uslovi za promjenu vlasti u najvećem bokeljskom gradu.

“Očekujem da će pravosudni i ostali državni organi kojima sam se obratio odgovoriti u Zakonom propisanim rokovima i to ne samo zarad zaštite mojih prava nego i zbog omogućavanja normalnog funkcionisanja SO Herceg Novi koja ima legitimnu i legalnu parlamentarnu većinu“mavodi se u saopštenju koje je popisao Bogdan Kočetanović.

Bonus video: