Kocijančić se sastao sa Đukanovićem: Igre malih zemalja su potvrda da i mali mogu biti veliki

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Crne Gore, Kocijančić je iskazao visoke ocjene za postignuća Crne Gore, ukazujući na punu podršku Slovenije, posebno u procesu evropskih integracija
665 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Sport je jedan od najvrijednijih potencijala Crne Gore koji treba valorizovati na najbolji način, kazao je predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić, navodeći da su Igre malih zemalja odlična prilika za promociju ravnopravnosti.

On se sastao u Budvi sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, uoči otvaranja 17. Igara malih zemalja Evrope, čiji je Crna Gora domaćin.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Crne Gore, Kocijančić je iskazao visoke ocjene za postignuća Crne Gore, ukazujući na punu podršku Slovenije, posebno u procesu evropskih integracija.

On je ocijenio da je upravo sport jedan od najvrijednijih potencijala Crne Gore, koji treba valorizovati na nalbolji način.

"Igre malih zemalja odlična su prilika za promociju ravnopravnosti i potvrda da i mali mogu biti veliki", naveo je Kocijančić.

Đukanović je kazao da je zadovoljan prilikom da Crna Gora prvi put organizuje prestižnu međunarodnu sportsku manifesticiju i dodao da je uvjeren da su ispunjeni svi neophodni preduslovi za uspješno održavanje 17. Igara malih zemalja Evrope.

On je naglasio da je održavanje Igara odlična prilika za promociju Crne Gore, njenih turističkih potencijala i kulturnog nasljeđa.

Bonus video: