Koga sluša SDP u Beranama

Dva odbornika SDP su DPS-u obezbijedili većinu od 18 odbornika za raspušatnje beranskog parlamenta
10 komentar(a)
Glavni odbor SDP, Foto: Savo Prelević
Glavni odbor SDP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.12.2013. 08:46h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) trebalo bi danas, između ostalog, da raspravlja o odluci odbornika Hakije Ramdedovića i Jovana Mališića da glasaju za skraćenje mandata Skupštine opštine Berane zajedno sa DPS-om, saznaju “Vijesti”.

Oni su to uradili uprkos poruci vrha svoje partije da ne treba da podrže većeg partnera, jer je stav socijaldemokrata da redovni lokalni izbori u opštinama treba da se održe istovremeno.

Dva odbornika SDP su u srijedu DPS-u obezbijedili većinu od 18 odbornika za raspušatnje beranskog parlamenta, čime je otvoren put za raspisivanje vanrednih izbora u drugoj polovini februara ili u martu.

Sjednici nije prisustvovao predsjednik beranskog odbora SDP Branislav Golubović, dok su preostala dva odbornika glasala za raspuštanje parlamenta.

Poslanik DF Nebojša Medojević kazao je prekjuče da su predstavnici SDP-a u državnom parlamentu dan ranije obećali opozicionim partijama da njihovi odbornici neće doći na sjednicu lokalnog parlamenta.

On je kazao da je odluka odbornika u Beranama da ne poštuju direktive stranačke centrale pokazala da lider SDP-a Ranko Krivokapić nema kontrolu nad svim segmentima stranke.

Opozicione partije tražile su da se izbori u Beranama održe na proljeće zajedno sa onim u ostalim opštinama, dok bi gradom u međuvremenu upravljala višestranačka komisija.

Bonus video: