Koje su to opasnosti hibridnog rata

Oni su tražili saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića, ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane Miljana Perovića
3495 pregleda 7 komentar(a)
Pred Odborom za bezbjednost očekuju i Peruničića i Kantića, Foto: Filip Roganović
Pred Odborom za bezbjednost očekuju i Peruničića i Kantića, Foto: Filip Roganović

Opozicioni članovi Odbora za odbranu i bezbjednost tražili su kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosno-obavještajnog sektora i Specijalnog tužilaštva povodom navoda o hibridnom ratu protiv Crne Gore.

Oni su tražili saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića, ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane Miljana Perovića.

Poslanici opozicije su u zahtjevu koji je juče dostavljen Skupštini tražili da se pojasni osposobljenost državnih organa u borbi protiv hibridnog rata, kao i to koje su mjere preduzete u svakom evidentiranom slučaju.

“U proteklom periodu se intenzivno govori o hibridnom ratu protiv Crne Gore, a u posljednjih nekoliko mjeseci pojačane su i učestale te teme. O tome dramatično govore i naši najviši državni funkcioneri, saopštavajući potencijalne opasnosti za Crnu Goru. Obaveza poslanika je da to razmotri kroz kontrolno saslušanje funkcionera u čijem je opisu posla borba protiv svih oblika hibridnog rata, a uz to se jedan dio njih promovisao u javnosti kao poznavalac materije u teorijskoj i praktičnoj ravni”, navodi se u zahtjevu opozicije. Potpisnici su članovi Odbora iz Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, Predrag Bulatović i Nebojša Medojević, kao i Ranko Krivokapić iz Socijaldemokratske partije (SDP) i Danijela Pavićević iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Bonus video: