Kolašin: Bulatović batinama smirivao Popovića

Tokom javne rasprave rasprave o nacrtu odluke o budžetu Opštine Kolašin za 2016. godinu, Popović je u više navrata povišenim tonom prekidao raspravu
113 pregleda 27 komentar(a)
Javna rasprava, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Javna rasprava, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.03.2016. 17:52h

Savjetnik predsjednika Skupštine Opštine Kolašin Dragoljub Bulatović udario je danas predsjednika sindikalne organizacije Službe zaštite i spasavanja Vuksana Popović.

Incident se dogodio tokom glavne javne rasprave o nacrtu odluke o budžetu Opštine za 2016.

Popović je slučaj prijavio policiji.

On je prethodno povišenim tonom nekoliko puta prekidao učesnike rasprave i neumjesnim komentarima ometao rad.

Popović je postavio i pitanja predsjednici Opštine Željki Vuksanović i sekretaru za finansije Goranu Rakočeviću, a zatim, ne čekajući odgovor, nastavio vičući da govori o temama koje nemaju veze sa budžetom.

Optužio je za “tjeranje gladnih radnika kući“ i ustvrdio da će po njihovim tužbama Opština izgubiti pola milona eura.

Gotovo svi u sali više puta su ga zamolili da napusti prostoriju i omogući normalan rad, ali je on odbijao da izađe. Dok se čekalo da interveniše obezbjeđenje, započeo je verbalni konflikt i sa Bulatovićem, koji je prišao i udario ga rukom u lice.

Glavna javna rasprava je zatim nastavljena u drugoj prostoriji, gdje je došlo do verbalnog konflikta između bišeg i sadašnjeg sekretara za finansije, Luke Medenice i Rakočevića.

Biblioteku neće gasiti, sportu i kulturi mrvice iz budžeta, jer para nema

Vuksanović je demantovala da će biblioteka prestati sa radom, a nije mogla da precizira koliko će radnika biti višak u Centru za kulturu.

S obzirom da je za sport i kulturu opredijeljeno svega 17.000, odnosno 7.000 eura, sportske i kulturne poslenike zanimalo je da li su ta sredstva mogla biti veća. Ivica Šćekić iz Odbojkaškog kluba “Kolašin“ kazao je da je iznos koji je opredijeljen za sport “smiješno nizak“.

Vuksanovićeva je odgovorila da “nemamo više novca”.

Članovi tog KUD-a „Mijat Mašković“ su predstavnicima izvršne vlasti dostavili spisak brojnih aktivnosti u minulom periodu, naslovljen sa “Šta se sve može uraditi sa nule eura“.

Bonus video: