Kolašin: Milošević imenovan za potpredsjednika opštine

Darko Brajušković, predsjednik Opštine u prošlom sazivu je kazao da je ovo drugi put da se Milošević bira za potpredsjenika i da mu je prilikom prekida radnog odosa isplaćena otpremnina u iznosu od preko 15.000 eura
122 pregleda 4 komentar(a)
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 01.12.2014. 17:04h

Na današnjoj sjednici kolašinskog lokalnog parlamenta Đuro Milošević, nosilac izborne liste Socijalističke narodne partije (SNP) imenovan je za potpredsjednika Opštine, a njegova partijska koleginica Perunika Popović za glavnu opštinsku administratorku.

Protiv Miloševićevog imenovanja bili su odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) i Grupe građana (GG), dok je Bojan Zeković iz Socijaldemokratske partije (SDP) bio uzdržan.

Darko Brajušković, predsjednik Opštine u prošlom sazivu je kazao da je ovo drugi put da se Milošević bira za potpredsjenika i da mu je prilikom prekida radnog odosa isplaćena otpremnina u iznosu od preko 15.000 eura.

"Ako mislite na neku otpreminu zakonom je određeno da radni odnos ne može zasnovati u roku od 5 godina neko ko je primio otpremninu ako tu otpremninu ne vrati. Ja ovdje ne tumačim da se zasniva radni odnos već je u pitanju biranje na funkciju i u tom smislu sam donijela takav akt", kazala je predsjednica Opštine Željka Vuksanović, odgvorajući odbornicima DPS.

Završni račun Budžeta za 2013 –u godnu nije usvojen. Za taj dokument glasali su samo odbornici bivše vladajuće koalicije, dok su dbornici SDP- bili protiv, a odbornici Demokratskog fronta (DF) i SNP- uzdržani.

"Sve je tačno u završnom računu svaki broj prihoda i rashoda je tačan.Jasno je da treba uraditi sanacionu politiku i da obavijestimo javnost da opština Kolašin nije kreditno limitirana.Podatke iz završnog računa je konstatovao i revizor a treba razmisliti kakve su posledice neusvajanja završnog računa", kazao je šef odborničkog kluba DPS Đorđije Živković.

Vlado Martinović iz SNP-a je pozvao vrhovnog državnog tužioca da se pozabave onim što se dešavalo u lokalnoj upravi od 2006. godine.

Odbornici kolašinskog parlamenta danas su zasijedali u Sali Centra za kulturu u kojoj nije bilo grijanja.

Zbog toga su neki od njih predložili da se ubuduće uz skupštinski materijal dijele i ćebad.

Bonus video: