Kolegijum za pregovore sa EU utvrdio nove zadatke

"Sjednice će biti racionalizovane u skladu sa potrebom da novom dinamikom i efikasnošću budu obezbijeđeni kvalitetni i konkretni rezultati kao odgovori na prepoznate izazove"
423 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Kolegijuma, Foto: Gov.me
Sa sjednice Kolegijuma, Foto: Gov.me

Kolegijum za pregovore Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) utvrdio je nove zadatke čiji je cilj unapređenje pregovaračkog procesa u skladu sa činjenicom da je intenzivan nastavak procesa pristupanja EU strateški prioritet Vlade Crne Gore.

Navodi se da će svakog mjeseca zasijedati Kolegijum za pregovore nakon što prethodno budu, jednom mjesečno, održavane sjednice Savjeta za vladavinu prava i sastanci pregovaračkih grupa za pojedina poglavlja.

"Sjednice će biti racionalizovane u skladu sa potrebom da novom dinamikom i efikasnošću budu obezbijeđeni kvalitetni i konkretni rezultati kao odgovori na prepoznate izazove", kaže se u saopštenju.

U nastavku pregovaračkog procesa potrebno je, kako je naglašeno, aktivnost učiniti još vidljivijim za javnost i snažnije prezentirati sve projekte EU.

Odlučeno je da do kraja mjeseca bude održan sastanak predstavnika Vlade i civilnog sektora na kojem bi bili adresirani sadašnji izazovi i usaglašene dalje aktivnosti sa ciljem sinergije djelovanja svih segmenata društva u procesu naše evropske integracije.

Kolegijum za pregovore je iskazao jedinstveni stav da Crna Gora, bez obzira na sadašnje izazove sa kojima se suočava Evropska unija, ostaje posvećena procesu evropske integracije.

"Jer EU nije cilj sam po sebi već je cilj u partnerstvu sprovesti reforme koje će dovesti do dostizanja evropskih standarda i višeg kvaliteta života građana Crne Gore", kaže se u saopštenju iz Vlade.

Bonus video: