Kolić DPS-u: Neću dozvoliti da me posvađate sa Bjelopoljcima, Crnogorcima i Srbima

"Iza namjere da se podizanjem atmosfere nacionalnih i ideoloških tenzija pobjegne od sveobuhvatnih reformi izbornog zakonodavstva, stoji veoma prepoznatljiv rukopis DPS-a", kazao je Kolić
3973 pregleda 12 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Ako je Demokratska partija socijalista (DPS) pomislila da će joj Zakon o slobodi vjeroispovijesti opet na isti način kao 2016. godine biti pogonsko gorivo za novi izborni proces i bježanje od izbornih reformi, ovoga puta se preračunala i preigrala, saopštio je danas Dženan Kolić, poslanik Demokratske Crne Gore.

"To vam kaže Dženan Kolić, Musliman iz Bijelog Polja, od oca Hazira i majke Zumrete. Čisto da bi imali moju kompletnu porodičnu genezu i kako me ne bi po vašoj truloj ideološkoj matrici povezali sa bilo kim i na bilo koji način. Ja, Musliman iz Bijelog Polja od oca Hazira i majke Zumrete, vam neću dozovoliti da me posvađate sa mojim komšijama, Bjelopoljcima, Crnogorcima i Srbima, sa kojima živim u bratskoj slozi, ljubavi i miru već decenijama. I sa kojima ću tako i nastaviti, jer vas napadače na Pravoslavce prezirem na isti način kao i što prezirem one koji tri decenije, po vašem nalogu, napadaju i verbalno vrijeđaju Muslimane i Bošnjake", istakao je Kolić.

On je dodao da je Zakon o slobodi vjeroispovjesti izborni PR predsjednika Crne Gore i DPS Mila Đukanovića i premijera Crne Gore i zamjenika predsjednika DPS Duška Markovića, što je kako dodaje, potpuno jasno i građanima Crne Gore i međunarodnoj zajednici.

"Iza namjere da se podizanjem atmosfere nacionalnih i ideoloških tenzija pobjegne od sveobuhvatnih reformi izbornog zakonodavstva, stoji veoma prepoznatljiv rukopis DPS-a", kazao je Kolić.

On je rekao da je istim tim rukopisom prethodnih decenija potpisano je na stotine stranica različitih odluka i prećutnih sporazuma sa neformalnim koalicionim partnerima koji su imali samo jedan cilj - svađe, širenje mržnje i čuvanje fotelja najvećim političkim prevarantima i izbornim kriminalcima na Balkanu.

"Milo Đukanović je bio predsjednik Vlade Crne Gore nešto manje od 30 godina, za to vrijeme prošlo je 30 programa Vlade i zamislite, sjetio se da Zakon o slobodi vjeroispovjesti stavi na javnu raspravu godinu dana pred parlamentarne izbore 2016. godine. Nakon što su završeni izbori i nakon što je prošla izborna pljačka, Zakon je vraćen u ideološko-identitetski sef DPS-a, kao rezerva za nove ideološke prevare ovog kameleonskog dvojca. Ista prevara je realizovana i u mandatu Duška Markovića. Naravno zato što se Duško ništa i ne pita. Nakon četiri godine mandata i četiri programa rada Vlade gle čuda, sjetio se da Zakon stavi u proceduru godinu dana pred parlamentarne izbore 2020. godine. U momentu kada je satjeran u ćošak, potpuno ogoljen i razotkriven u namjeri da pokrade još jedne izbore, Đukanović opet otključava svoj ideološko identitetski trezor iz koga izvlači Zakon koji dijeli narode, nacije, vjere, braću, komšije i višedecenijske prijatelje", poručio je Kolić.

Poslanik Demokrata je poručio da kao i sve druge ideološke kukavice, kad nemaju odgovor na predložena rješenja, na 16 zakonskih projekata, kada ih uhvate u manipulacijama, kada dokažu da su simulirali rad na izbornim reformama, kada je čitav svijet saznao da DPS nema niti jedno jedino rješenje za izborno zakonodavstvo, kada su svi opozicioni koordinatori skupštinskih radnih odbora završili svoj posao, Marković je po nalogu svog šefa gurnuo Zakon koji svađa Muslimane sa Pravoslavcima, Katolike sa Muslimanima, Crnogorce sa Albancima, Srbe se Bošnjacima…

"Pa su tako, zajedno sa svojim šefom i svojim neformalnim koalicionim partnerima otpočeli sezonu uvreda i najprimitivnijih gadosti, sa jedne strane na račun Muslimana, a sa druge strane na račun Srba. Dosta je bilo", zaključio je Kolić.

Bonus video: