Konačni rezultati izbora u Beranama: "Zdravo Berane" 14, Demokrate četiri, DPS-SD-BS 17 mandata

"Sastali smo se i konstatovali jednoglasno da nema prigovora i čime su se stekli uslovi za proglašenje konačnih rezultata", istakao je predsjednik OIK, Vladimir Obradović
788 pregleda 6 komentar(a)
Berane izbori, Foto: Tufik Softić
Berane izbori, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 09.03.2018. 19:41h

Opštinska izborna komisjja (OIK) u Beranama proglasila je večeras konačne rezultate lokalnih izbora u ovom gradu, nakon ponavljanja glasanja na pet biračkih mjesta koje je održano u utorak.

Predsjednik OIK, Vladimir Obradović rekao je "Vijestima" da večeras do 20 časova, kada je istekao rok, nije pristigao nijedan prigovor na rezultate ponovljenih izbora.

"Sastali smo se i konstatovali jednoglasno da nema prigovora i čime su se stekli uslovi za proglašenje konačnih rezultata", istakao je Obradović.

Nakon ponovljenih izbora na na pet biračkih mjesta u utorak u Beranama, rezultat u mandatima je ostao isti kao na prvobitnom glasanju prošlog mjeseca. Koalicija "Berane pobjeđuje" koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stranka (BS) osvojila je 17 mandata, koalicija "Zdravo Berane" 14, a Demokatska Crna Gora četiri.

"Zdravo Berane" i Demokrate tako zajedno imaju većinu od 18 odbornika i mogu da formiraju lokalnu vlast.

Bonus video: